Lyt til artiklen

Blot 25 år. Men allerede en lysende komet på den tyske musikhimmel. Schlager-guderne har i den grad tilsmilet det unge talent med den store stemme og det gode udseende.

Helene Fischer har nu også for alvor bidt sig fast nord for Dybbøl Mølle. Danmark gennemgår i disse tider en sand schlager-revolution med fænomenet Hansi Hinterseer, der skilter med ubestridte førstepladser og guldplader som bevis på succesen. - Jeg har altid elsket mit danske publikum. Danskerne er et folk, der elsker at fejre hinanden og feste med hinanden. Det mærker jeg tydeligt, når jeg kommer nord for den tyske grænse, siger Helene Fischer til B.T., der interviewer Hansi Hinterseers afløser.

Oplært af mor

Med sine blot 25-år er hun noget så utraditionelt som en purung schlager-stjerne, der appellerer til et til tider meget modent publikum. - Det har altid bare været helt naturligt for mig, at jeg skulle lave schlager-musik, selvom min generation tit er til noget andet musik. Jeg er blevet oplært af min mor. Og hjemme i vores familie var det musik, vi hørte, nu engang klassisk, tysk schlager-musik. Men jeg ser ikke de store forskelle på min musik og almindelig popmusik, som man måske gør i Danmark eller udlandet. Jeg er vokset op med, at det, jeg laver, er popmusik, fortæller Helene Fischer. Det unge talent har allerede vundet en stribe priser for sin smukke stemme, der mestrer både de melankolske og de festlige viser. Mens Helene Fischers nyeste album, 'So wie ich bin' (Sådan, som jeg er, red.), har støvsuget adskillige schlager-awardshow i efteråret 2009, efter pladen udkom. Men en del af hemmeligheden bag Helene Fischers imponerende succes ligger ifølge flere tyske schlager-medier også i den blonde, 25-årige kvindes smukke udseende.

Sexsymbol?

Enkelte blade kalder endda den smukke kendis, der hver uge spiller for fulde huse i både Tyskland, Østrig, Schweiz og Danmark, for et internationalt schlager-sexsymbol. En vaskeægte schlager-babe. - Jeg har det fint med at være så ung foran et ældre publikum. Der er tit mere gang i mine ældre fans, end der er i de unge. Så jeg har det fint med min rolle, som den er lige nu. Og danske schlagerfans kan glæde sig til efteråret, når Helene Fischer 6. oktober går på til sin første livekoncert med band i Forum Horsens. Billetterne er gået som varmt brød, og hovedpersonen selv kan ikke vente. - Det bliver helt vildt at stå foran 4.000 mennesker i Danmark. Jeg er meget taknemmelig over, at jeg har fået succes i jeres land og glæder mig til at hilse på alle mine fans.