For en måned siden vandt han ’X Factor’. Præmien var en tur til Ibiza, men da Kristian Kjærlund i sidste uge skulle fejre sin sejr i Spanien, satte han tænderne i den forkerte reje.

»Det føltes virkelig hårdt og uretfærdigt i øjeblikket,« husker den 24-årige X Factor-vinder i dag tilbage med et stort grin.

Det er et par dage siden, at Kristian Kjærlund kom hjem fra den spanske ferieø, hvor han sammen med et hold af sangskrivere og producere var afsted for at lave sangene, der skal kickstarte hans karriere som nyslået popsanger.

Han var blandt andet afsted med sin nye manager, en producer og sangerinden Kwamie Liv, der i forvejen havde hjulpet med at skrive hans vindersang, ’Lost and Profound’.

Den første aften var hele holdet ude at spise, og her fik Kristian Kjærlund en noget uheldig start på turen.

»Vi fik tapas, og jeg spiste en reje, der ikke smagte så godt. Jeg prøvede at spise en anden, men der var det for sent, og ti timer senere vågnede jeg op med hovedpine og kvalme,« fortæller han.

»Det var virkelig ærligt. Kwamie skulle tilbage til Danmark og lave ’Toppen af poppen’, så der var ikke tid til, at jeg kunne melde mig syg. Så jeg fik en seng ind ved siden af studiet, og så løb jeg ellers mellem min seng og toilettet,« griner han og tilføjer, at det endte med at gå alt sammen.

»Jeg havde i forvejen været lidt bekymret for, om jeg kunne sætte foden ned i forhold til at arbejde med nogen, der har meget mere erfaring end jeg. Men det gik over al forventning, og vi kom hjem med flere sange, end vi havde regnet med.«

Kristian Kjærlund i Ibiza.
Kristian Kjærlund i Ibiza. Foto: Pressefoto
Vis mere

I dag er han tilbage i Horsens, hvor han bor sammen med sin far. For første gang siden det første X Factor-liveshow i begyndelsen af marts har han tid til at slappe af og lave ingenting.

»Finalen husker jeg tilbage på som en god oplevelse, men jeg var også helt vildt stresset og bange for, at alt ville gå galt,« fortæller han.

Han havde regnet med, at bookmakernes favorit, Benjamin, ville vinde finalen, men pludselig stod han selv med pokalen i hånden og en live-turné, der begyndte ugen efter i Fårup Sommerland.

»Til at begynde med syntes jeg, det var uhyggeligt at skulle ud foran et publikum og lave et show. I X Factor synger man jo kun en enkelt sang, nu skal der for eksempel også snakkes imellem numrene. Men det har indtil videre kun været gode oplevelser at være afsted,« fortæller Kristian Kjærlund, der har sommeren booket med optrædener i hele landet.

Hvordan hans videre liv som popstjerne kommer til at foregå, tager han indtil videre ret afslappet. Han ved godt, at X Factor-vindere historisk set hurtigt er glemt igen, og derfor forsøger han at bevare roen og se, hvad der sker.

»Jeg er nok bare meget jordbunden. Alle forsøger at gejle en stemning op, men altså slap nu af. Det er ikke fordi, det tynger mig, jeg passer bare på med ikke at lade mig rive med.«

Alligevel går han for tiden og overvejer at droppe ud af universitet, hvor han ellers skal i gang med at skrive sin bachelor i idræt. Når chancen for at leve af musik er til stede, vil han også gribe den.

»Det var faktisk noget, jeg tænkte på allerede før X Factor. Dengang tænkte jeg bare slet ikke på, at musik kunne være en mulighed.«

Kristian Kjærlund optræder til august på Smukfest. Han satser på at udsende mindst én af sine nye sange inden.