Det irske rockband U2 måtte lørdag aften afbryde en koncert i den tyske hovedstad, Berlin, efter blot en håndfuld numre.

Forsangeren, den i dag 58-årige 'Bono', undskyldte fra scenen foran de tusindvis af fremmødte fans i 'Mercedes-Benz Arena', skriver flere internationale medier, herunder BBC.

»Jeg tror ikke, at vi kan fortsætte. Det er ikke rigtigt for jer,« lød det fra Bono ifølge BBC.

I første omgang fik de fremmødte oplyst, at der ville være en kort pause, men efterfølgende fik de at vide, at koncerten var endegyldigt slut. Og på de sociale medier har flere fans, hvoraf nogle angiveligt havde rejst langt for at opleve koncerten i Berlin, givet udtryk for stor skuffelse – mens andre tilkendegiver forståelse.

Forsangeren, 'Bono', på scenen i Berlin 31. august 2018.
Forsangeren, 'Bono', på scenen i Berlin 31. august 2018. Foto: PAUL ZINKEN
Vis mere

U2 undskylder nu via bandets hjemmeside med forklaringen om, at:

'… Bono var veloplagt og havde en god stemme inden showet, og vi så alle frem til aften nr. 2 i Berlin (første koncert i Berlin blev afholdt 31. august, red.), men efter et par sange mistede han fuldstændig stemmen.'

Bandet vil nu søge lægehjælp, men ved endnu ikke, hvad der gik galt med Bonos stemme på scenen i Berlin, fremgår det videre af meddelelsen.

De irske rocklegender kommer til Danmark senere på året. I slutningen af september spiller U2 to udsolgte koncerter i Royal Arena i København.

'Bono'. Billedet her er fra 12. april 2016.
'Bono'. Billedet her er fra 12. april 2016. Foto: YURI GRIPAS (arkiv).
Vis mere

Og at kalde dem legender er næppe en overdrivelse. Gruppen blev dannet helt tilbage i 1972 under navnet Feedback, siden The Hype, og fra 1978 skiftede de navn til U2.

Blandt nogle af de største verdenshit kan nævnes 'I Still Haven’t Found What I’m Looking For' (1987), 'One' (1991), 'Sunday Bloody Sunday' (1983) – og listen fortsætter.

Samtidig er bandet blevet kendt for pompøse og imponerende live-koncerter med højteknologiske indslag som f.eks. storskærme. De har også markeret sig som et band, der er engageret i menneskerettigheder.

Det var i begyndelsen af 1980’erne, at U2 for alvor etablerede sig som et kendt band. Det helt store internationale gennembrud oplevede bandet i 1987 med albummet 'The Joshua Tree'.