TV-2 på charmetur i Operaen med deres nye album, “Showtime”, men tænk hvad der kunne være sket, hvis de havde valgt Den Grå Hal på Christiania i stedet for.

- Ja, mine damer og herrer – nu ved jeg jo godt, hvad De sidder der og tænker…

Steffen Brandt stiller den sædvanlige bande buskhalede bæster bag øret til skue.

- De tænker, at De har betalt for det helt store, og hvad får De så? Et trestjernet poporkester fra Aarhus…

Steffen Brandt er – naturligvis – ikke uvidende om, at pressen har modtaget TV-2s 17. studiealbum ”Showtime” med ganske mange medium-lunkne trestjernede anmeldelser. Steffen Brandt er – naturligvis – alt for stort et menneske til at tonse tude-tirader ud mod samme presse af den grund.

Steffen Brandt er – naturligvis – også vidende om, at vi alle sammen elsker TV-2 alligevel, for det har vi jo for fanden altid gjort. Og Steffen Brandt er – naturligvis – stadigvæk en mand med noget på hjertet, og derfor går det jo alt sammen nok alligevel, selv om kritikerne måtte mene, at han efterhånden har begrænsede musikalske midler tilbage at læsse hjertegodset ud fra.

Dermed velkommen til ”A night at the opera” og en TV-2 gallaaften, som gik ud på at give udvalgte fans og en del af de satans kritikere en live-forsmag på numre fra ”Showtime” og en stribe af de klassikere, de har jo har.

Hér er i en god times tid – med andre ord – ”en sang, som at der hedder…”, som Brandt plejer at fyre den af. Hvad enten den sang hedder ”Den dag min elskede kommer hjem” eller ”Upside Down”, som er og bliver de to bedste numre på ”Showtime”, eller sangene hedder ”Fantastiske Toyota”, ”Natradio” og ”Vi skaber en verden perfekt”, som d’herrer indledningsvist serverede.

Blot for lige at gøre opmærksom på HVOR kvalificeret verdens selvudnævnte kedeligste orkester lagde fra land for tre årtier siden. Og hvor charmerende det alt sammen faktisk stadig er. Det var så lige dér, man lod den gigtplagede højre arm ramme luftguitaren i taknemmelig erindring om, hvornår det lige er, TV-2 er bedst.

Nemlig når de tillader sig selv at være TV-2 og ikke lader gæstesolister, hornsektioner eller andet hejs forstyrre missionen.

En mission, som hedder ”alt godt til alle”, eller som Steffen gjorde opmærksom på inden en sang, som at der hedder ”Den dag min elskede kommer hjem”:

- Vi lavede engang en sang, der hed ”Kærligheden overvinder alt” (fra ”Verdens lykkeligste mand”, 1994. red.), og det var måske på tide med en opfølger…

Steffen griner.

- Den kommer så hér. I ved når én af gutterne sidder på værtshuset og for tredje dag i træk begræder, at kæresten er gået. Men at hun sgu nok skal komme tilbage. Det gør hun selvfølgelig ikke, men det er dér – lige dér – man skal tro på, at kærligheden overvinder alt.

Og derfra over i ”Den dag min elskede kommer hjem” med de prægnante ord: ”Jeg sover uroligt om natten/ min køkkendør står på klem/ jeg lader lyset brænde i gangen/ så min elskede kan finde hjem…”

Ganske godt gået af et trestjernet poporkester fra Aarhus.