Først hyrede de Thure Lindhardt. Nu er Trine Dyrholm knyttet til det storstilede, tyske filmprojekt '3096'.

Dermed bliver hele to ud af tre hovedroller i filmen om Natascha Kampuschs forfærdelige historie danske. Filmen er baseret på østrigske Kampuschs hårrejsende beretning om 3096 dage i fangenskab. Den historie udkom i bogform for to år siden.Det er filmselskabet bag filmatiseringen Constantin Film, der har udsendt nyheden om Trine Dyrholm til diverse branchekilder, bl.a. verdens største filmsite, imdb.com. Filmen optages på engelsk.

Læs også:

Nyheden bekræftes desuden på Trine Dyrholms management, All That Managements danske site. Her kan man læse, at den 40-årige skuespillerinde spiller med i '3096', som p.t. er i såkaldt 'preproduction'.

Den 2. marts 1998 forlod den da 10-årige Natascha Kampusch familiens hjem i Wien for at gå i skole. Hun blev kidnappet af Wolfgang Priklopil. I otte år blev Natascha Kampusch holdt fanget i et rum på 3 gange 4 meter hos Priklopils. I 2006 lykkedes det så for Natascha Kampusch at undslippe.

Trine Dyrholms skal spille Nataschas mor Birgitta Sirnyl. På et tidspunkt opstod der rygter om, at moderen kendte bortføreren. De skulle have været stamgæster på samme værtshus. Nataschas forhold til moderen har været anstrengt siden de første lykkelige dage efter befrielsen i 2006.

Dyrholm har for nylig bevist, at hun kan spille den onde mor. I 'En konge affære' spiller hun den skurkagtige enkedronning Julianne Marie.

Læs også:

Filmen om Kampusch skal instrueres af amerikansk/tyske Sherry Hormann. Optagelserne kommer primært til at foregå i München. De begynder ifølge cineuropa.org her i juni.

Natascha spilles af 12-årige, irske Antonia Campbell-Hughes.

Det har ikke været muligt at træffe Dyrholm for en kommentar. Hun er p.t. involveret i optagelserne af 'Skytten'. Dyrholms manager Anette Vendelboe er først tilgængelig for en kommentar i morgen, onsdag.