Der er selvfølgelig ingen årsag til at lave om på en opskrift, der fungerer gang på gang på gang. Men hvis du ikke er dybt forelsket i Nik & Jay, så ér gutternes nye album altså en kende kedeligt.

Bortset fra oplagte hit som ’Billed af hende’ og ’Novembervej’ så skal der således bruges både lys og lygte for at finde mindeværdige melodier på ’United’ - meget af det andet flyver ind ad det ene og ud ad det andet øre. Og helt personligt, så keder jeg mig bravt, hvergang de to talentfulde fyre går i gang med endnu en ordkaskade, der i bund og grund bare handler om dem selv.

Vennen, vi alle har

Det svarer lidt til den enerverende ven, som vi allesammen har – ham, der altid snakker om sig selv. Det handler således enten om, hvad Nik & Jay synes om Nik & Jay eller... hvad resten af verden (angiveligt) mener om Nik & Jay. Og selv når gutterne på den følte kærlighedssang ’Billed af hende’ virkelig forsøger at skifte fokus til pigen, de åbenbart er ret vilde med, så ender de alligevel med at snakke om deres egne ’leopard-farvede sneakers’.

Det KAN jo godt være derfor, at hun blev lidt træt af jer..

Men.. Håndværket er som altid i orden. Rap og melodivokal blandes gnidningsfrit. Og med gigantiske beats og med påtrængende refræn-linjer på ’Pænt nej tak’, ’Stop dans’ og ’Oceans of You’ (med Søren Huus) så ér succesen hjemme, allerede før iTunes slår sine digitale døre op.

Nik & Jay, 'United', tre ud af seks stjerner