Tirsdag morgen overraskede Lukas Graham hele Danmark ved at annoncere udgivelsen af et nyt album. I nattens mulm og mørke er albummet blevet smuglet ud i butikkerne og op på hylderne, mens det netop er gjort tilgængeligt på de danske streamingtjenester og iTunes.

Det seneste halvandet år har Lukas Graham, sammen med sine faste producere, Future Animals og Pilo, samt det amerikanske topnavn Brody Brown (Cee-Lo Green, Bruno Mars, Mark Ronson m.fl.) brugt tiden intensivt på at skabe opfølgeren til den storsælgende debut fra 2012. Og nu efter mere end tre års ventetid udkommer det nye album, hvor førstesinglen er det energiske sommertrack ’Strip No More’, som kan høres i radioen fra idag.

Læs også:

Det nye album indeholder i alt 12 sange. Udover ti helt nye får man også dobbeltplatin-hittet ’Mama Said’, der sidste sommer toppede Airplay Charten i hele fem uger samt en ny version af 2014’s helt store danske hit ’Happy Home’, der er streamet mere end 30 millioner gange.

»Målet med dette album er at få folk til at grine, danse og græde - alt sammen inden for én time. Men frem for alt håber jeg, at det skinner igennem, hvor dybt vi elsker det, vi gør, og hvorfor vi gør det,« lyder det kort og godt fra Lukas.

Læs også:

Og han fortsætter:

»Jeg er ikke her for at spille nogen rollemodel. Jeg er ikke her for at udstikke en moralsk retning. Jeg er her for at fortælle historier.«

Samtidigt med albumudgivelsen offentliggjorde bandet også, at de i efteråret drager ud på deres til dato største Danmarksturne, der kulminerer med en koncert i Forum i København 28. november.

På albumcoveret bruger Lukas Graham en grafisk bearbejdet version af Christianhavnermaleren Lars Helwegs ikoniske maleri ’Damen med flaskerne’, der ligeledes prydede coveret på debutalbummet Lukas Graham, hvor kæmpehits som ‘Drunk In The Morning’, ‘Ordinary Things’ og ‘Better Than Yourself (Criminal Mind pt. 2)’, gjorde Lukas Graham til den mest streamede kunstner på Spotify i 2012, mens albummet solgte 4 x platin og desuden sikrede Lukas Graham en stor pladekontrakt med amerikanske Warner Bros Records.

Lukas Graham Live 2015:

19.11: Aarhus, Ceres Arena

20.11: Odense Idrætshal

21.11: Aalborg, Aalborghallen

26.11: Herning, Herning Kongrescenter

27.11: Vejle, DGI-huset

28.11: København, Forum