Den danske sangskriver, musiker og producer Michael Bruun er død.

Det bekræfter musiker og producer Klaus Kjellerup, der var med til at stifte Tøsedrengene i 1978, og som har kendt Michael Bruun i årevis, til B.T.

Michael Bruun blev 70 år.

Klaus Kjellerup fik den triste nyhed fra familie og fra den husholderske, som passede Michael Bruun.

Ifølge vennen var Michael Bruun syg i flere år, men humøret var alligevel højt:

»Når vi var sammen var han altid i højt humør. Men han var fysisk svækket,« fortæller Klaus Kjellerup til B.T.

Klaus og Michael havde kontakt – næsten – til det sidste. Dog mest over telefon i den seneste tid.

I et opslag på Facebook mindes Kjellerup sin ven og skriver blandt andet:

»Når Michael var med i ens orkester, var man simpelthen sikker på, at lyden og produktionen var perfekt: Alle de sange, han producerede i 1980erne i Werner Studio streames stadig i store tal på Spotify i dag, uanset om det er Tøsedrengene, Ray Dee Ohh, Dodo, Rocazino, eller myriaden af andre kendte danske navne, han har produceret.«

Anne Dorthe Michelsen, der spillede sammen med Michael Bruun i Tøsedrengene beklager dødsfaldet:

»Det er mærkeligt og helt absurd at han er død,« siger hun til B.T.

Som 21-årig kom Anne Dorthe Michelsen med i Tøsedrengene, hvor hun mødte den næsten ti år ældre Michael Bruun.

»Vi havde et fantastisk samarbejde. Vi skrev blandt andre ‘Indianer’ sammen – han lavede musikken, jeg skrev teksten.«

Hun beskriver Michael Bruun som en af de største musikproducere i 80erne.

»Vi var meget forskellige og dengang forstod jeg ikke helt, hvad det var, han kunne. Med tiden har jeg fået øjnene op for, at han var lyd-arkitekten. Når vi andre havde skrevet en tekst, kunne han sætte en scene med musikken,« siger hun.

Michael Bruun satte blandt andet musik til numrene: ‘Vi var engang så tæt’, ‘Pas på dine blå øjne’ og ‘Så gik der tid med det’.

Senere var han med i Ray Dee Ohh og skrev blandt andet ‘Mandagsstævnemøde’. Men han producerede også musik for andre bands som Gnags og TV 2, og det var ham, der var ophavsmand til 'Recepten', der var fodboldlandsholdets slagsang ved VM-slutrunden i 1986 i Mexico.

Ifølge Anne Dorthe Michelsen var Michael Bruun ikke den af Tøsedrengene, der var mest kendt udadtil.

»Men indad var han en stor personlighed. Tøsedrengene var en gruppe af mennesker med stærke holdninger. Michael Bruun var ekstremt perfektionistisk og arbejdsom og kunne sidde hele natten og skrive. Han har haft kolossal betydning for min karriere ved fra starten at have troet på mig,« siger hun og kommer i tanker om en episode fra tiden med Tøsedrengene:

»Jeg var 21 år og syntes bare det var fedt at være popstjerne. Det var kommet så let til mig, men en dag kom Michael og sagde: ‘Er du egentlig klar over, hvor mange mennesker, der arbejder et helt liv og vil give alt – for at få den succes, som vi har.«

Michael Bruun efterlader sig sønnerne William og Jonas, datteren Amalie, der som sanger går under navnet Myrkur, to børnebørn og en søster.