Fredag den 1. maj genopstår Fredagsrock i Københavns Tivoli i en coronaversion i samarbejde med TV 2.

Oprindeligt skulle bandet Ude af Kontrol have skudt Fredagsrock-sæsonen i gang den 10. april, men så kom der som bekendt en pandemi i vejen. Nu har man fundet en midlertidig løsning.

Fredag den 1. maj går Ude af Kontrol nemlig alligevel på scenen i Tivoli og livestreamer deres Fredagsrock-koncert hjem i stuerne, hvor man kan følge med på TV 2 Zulu og TV2 Play fra klokken 20.00.

Ude Af Kontrol, der kombinerer rap med dakkedak-rytmer, og ifølge DR er et af de mest streamede danske navne på Spotify, fortæller til B.T., at de savner at være tæt på deres publikum.

»Vi er påvirket på den måde, at vi selvfølgelig savner at komme ud og spille. Men udover det så fortsætter vores hverdag som før med at være sammen med vores familier og med rigtig meget studie-tid. Vi er lige nu i gang med at færdiggøre et album, som vi er rigtig glade for at kunne arbejde på.«

Gruppen, der består af de tre medlemmer, som kalder sig Balken, Munken og Englando, er kendte for deres vilde liveshows.

Da de sidste år spillede på Smukfest blev deres koncert blandt andet stoppet to gange af sikkerhedsvagterne, fordi publikum ikke kunne styre sig.

Ude af Kontrol havde set frem til at åbne Fredagsrock på den 'normale' måde, men de glæder sig alligevel til at prøve kræfter med en streaming-koncert.

»Det betyder rigtig meget for os, at Tivoli vil have os tilbage for tredje år i træk. Det bliver en sjov og speciel oplevelse at optræde uden publikum, men at vide, at folk fester med hjemme i stuerne,« fortæller de.

Tivolis pressechef Torben Plank fortæller til B.T., at det naturligvis ikke er sjovt at gå rundt i et tomt Tivoli for tiden, men han glæder sig samtidig over den kommende koncert, som han kalder for en 'unik mulighed', som har vakt stor glæde på deres sociale medier.

»Jeg vil ikke udelukke, at der kommer flere af den slags ting,« udtaler han og fremhæver blandt andet uddelingen af Tivolis Jazz Pris torsdag formiddag, hvor der samtidig livestreames på Tivoli og JazzDanmarks Facebooksider en mindre koncert fra Pantomimeteatret.

Kathrine Abrahamsen, fra TV 2 Zulu-programmet 'Bytte Bytte Bytur' er vært ved aftenens Ude af Kontrol-koncert.