Der har i den seneste tid været rygende varmt i Island.

Et vulkanudbrud har skabt vild opmærksomhed, og de lokale er strømmet til krateret for at se det helt tæt på – det gælder også den danske sanger Tina Dickow.

'Ingen er i fare, heller ikke flytrafikken denne gang. Og faktisk er det en lettelse! Det har været uvist, hvor magmaen ville bryde igennem overfladen, og de kloge kunne se, at den gravede sig længere og længere ud mod havet,' skriver den 43-årige singer-songwriter i et Instagram-opslag.

'Og hvis den var brudt igennem under vandet, ku' vi ha' fået en askesky ligesom med Eyjafjallajökull i 2010 – bare på ubestemt tid! Så heroppe er vi udelukkende begejstrede, spændte på måske at få vulkanen at se på tættere hold og benovede over at bo i et land, hvor naturen på den måde kan vise muskler og vise os mennesker, hvor små vi er.«

Sammen med familien kom sangeren helt tæt på vulkanen for at kunne tage nogle billeder af udsigten og magmaen fra den brandvarme vulkan.

På Facebook beretter Tina Dickow om, at turen var med blandt andet hendes mand og svigermor. Hun opfordrer til, at man selv tager til vulkanen for at se den med egne øjne.

Tina Dickow bor i Island med sin mand Helgi Jónsson og deres tre børn.

B.T. har henvendt sig til Tina Dickow, men hun er ikke vendt tilbage.