'One guitar, one bass and a drummer, that’s really all it takes,' som Tim sang i 'Glory', fra debutalbummet 'Dizzy Mizz Lizzy' det år.

Det troede vi på den dag i Roskilde. Og det gør vi stadigvæk. Årets genforeningsturné solgte ud, før man kunne nå at klynke 'finanskrise', og det er da også veloplagte Tim Christensen, Martin Nielsen (bas) og Søren Friis (trommer), vi møder, tolv år efter 90ernes største rockband gik hver til sit.

- Genforenings-turnéen er en chance for at komme ud og nyde hinandens og publikums selskab og fejre vores katalog, kan du sige, funderer Tim Christensen.

- Det hele eksploderede jo i hovedet på os allerede dagen efter, vi havde vundet DM i Rock (30. april 1993, red.) – vi fik jo hverken tid til at fordøje det eller se os tilbage de næste tre år, siger Søren Friis.

Mest solgte rockdebut


Det gik stærkt dengang. Allerede i ’93 løb frustrerede fans pladebutikkerne på dørene for at købe noget med Dizzy. Men der var ikke noget at købe, før bandets debutalbum udkom året efter.
Den solgte en kvart million eksemplarer og er stadig den mest solgte rockdebut i dansk musiks historie.

Men der var omkostninger. Da bandet efter et friår i 1997 mødtes for at forberede det tredje album tidligt i ’98, var de tre ikke længere enige om den musikalske retning.

- Tim kom med sine ballader, og jeg ville larme videre og spille heavyrock, som Søren Friis griner nu.

Ventet på Tim


Tim fortæller, hvad der egentlig skete dengang.

- Jeg kunne mærke, der var noget galt og satte de andre stævne i Kongens Have en formiddag, hvor vi blev enige om, at vi var brændt ud og ville stoppe, husker sangeren.

- Faktisk gik vi direkte op til vores manager og lavede en pressemeddelelse om, at det var forbi.

Ikke mange store bands herhjemme har haft modet til at stoppe, før det friske pust, de oprindelig var, bliver til et selvtilfredshedens ræb. Men det gjorde de i marts 1998.

- Så hvad fanden har Martin og jeg lavet i alle de år? Stiftet familie, fået børn og sådan noget. Ellers har vi ikke lavet en skid, griner Søren.

- Jo, de har ventet på, jeg ringede, skyder Tim tilbage.

Siden opløsningen har Martin været postbud, og Søren chauffør for BP. Genforeningen tog form ved en støttekoncert i 2006, da Dizzy lod sig gendanne for fire numre.

- Det lød så godt den aften, og reaktionen fra publikum var fantastisk rørende og mildest talt overvældende, så der opstod idéen. I julen 2008 blev vi så på et møde enige om, at nu gør vi det sgu, siger Tim.

- Vi skiltes jo i sin tid som venner, og en genforening har aldrig været fuldstændig udelukket.

Da Dizzy i september sidste år satte billetter til salg til foreløbig fem koncerter, solgte billetterne solgte ud på en formiddag - til koncerten i Frederiksbergs KB Hallen var alle billetter udsolgt på femten sekunder!

Alt udsolgt


Siden er turnéen er nået op i omegnen af fyrre koncerter.

- Når behovet er så stort, ville det jo være åndssvagt at lægge låg på antallet af koncerter, så vi går linen ud og spiller igennem, mener Tim.

Dog er der tale om 40 éngangsforestillinger, og man skal ikke regne med, at Dizzy fortsætter eller kommer med nyt materiale.

- Jeg skal ikke give nogen falske forhåbninger, men man ved jo selvfølgelig aldrig, siger Tim.