Eddie Skoller nye album er perfekt til en stille aften i sofaen.
Eddie Skoller nye album er perfekt til en stille aften i sofaen.

Mange tænker ’Hugo’, afrohår og 70’er-genbrug, når de hører navnet Eddie Skoller. Men på sit nye album 'Kærlighedens Karrusel' beviser 68-årige Eddie, at han er noget så sjældent som tidløs.

I de seneste år er Skoller mest kommet til orde, når han har øset ud af privatlivets detaljer. Men lang tid efter, vi alle har glemt alt om Eddies og eks-konen Sissels hårde år, vil sange som ’Husker som var det i går’, ’Tænk hvis’ og ’Udødelig lidenskab’ stå uberørt af tid og sted.

Med stemmen helt op til mikrofonen, simpel guitar og en kaskade af velvalgte ord, formår Eddie nemlig at bibeholde og videreformidle ægte følelser.

I modsætning til alt for mange yngre og autotunede kollegaer er den fraskilte far til fem heldigvis ikke det mindste bange for at vise sprækkerne i sin 68-årige stemme. Ligesom hos idolet Leonard Cohen viser disse ’skønhedsfejl’ nemlig, at Eddie har været der selv. Det er ikke bare noget, han har læst sig til i en bog.

Tankerne om døden, tiden, kærligheden og den fa’ens optimisme, der altid sniger sig ind, er Eddies egne. Og smagfuldt akkompagneret af de tre danske jazz-genier Hugo Rasmussen, Alex Riel og Aske Jacoby skaber Eddie en smuk, afdæmpet og indfølt plade, der (trods ganske enkelte svipsere) bare holder.

Eddie Skoller, 'Kærlighedens Karrusel', fire ud af seks stjerner

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.