Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det sydkoreanske svar på One Direction trækker stikket.

K-Pop-gruppen BTS, der blandt andet kan prale med, at deres hitsingle 'Dynamite' fra 2020 har rundet 1.3 milliarder afspilninger på Spotify, meddeler i en YouTube-video, at de går på pause for at jagte hver deres solokarriere.

Ifølge CNN lyder det blandt andet fra medlemmet 'Suga':

»Vi holder pause nu.«

BTS på besøg i Det hvide hus tidligere i år.
BTS på besøg i Det hvide hus tidligere i år. Foto: LEAH MILLIS
Vis mere

Et af de andre medlemmer, der går under navnet RM fortsætter:

»Problemet med K-Pop og hele idolsystemet er, at det ikke giver dig tid til at modne. Du skal hele tiden lave musik og andre ting. Når jeg står op om morgenen og har fået min makeup på, er der ikke tid til, at jeg kan udvikle mig.«

BTS, der er en forkortelse for 'Bangtan Sonyeondan', som oversat til dansk betyder noget i retning af 'skudsikre spejderdrenge', blev dannet i 2010 og er de sidste år blevet et globalt popfænomen, der blandt andet har arbejdet sammen med Ed Sheeran og sidste år medvirkede på Coldplays album 'Music of The Speheres'.

Herhjemme har de også en så trofast fanskare, at de ved sidste års Gaffa-prisen vandt priserne 'Årets internationale band' og 'Årets internationale album' foran navne som Taylor Swift, Dua Lipa og The Weeknd.

I kølvandet på BTS-medlemmernes udmelding, har en talsmand for gruppen dog følt sig nødsaget til at tilføje, at gruppen ikke er på 'pause', men blot for nuværende vil koncentrere sig om diverse soloprojekter.

BTS har var senest på verdensturne i 2019, men har endnu til gode at spille i Danmark.

Andre læser også