Fantastisk tredje album fra Volbeat, som hamrer af sted i takt til rockens hjerteslag

Det har taget Volbeat lige præcis tre år at blive det største rockband i Danmark. Fra starten gik med debutalbummet 'The Strength/ The Sound/ The Songs' i 2005 via sidste års 'Rock The Rebel/ Metal The Devil' og til nu har Volbeats karriere lignet en stedse accellererende lyserød Cadillac på direkte kurs mod en sky med samme farve.

På mandag udkommer så Volbeats tredje album 'Guitar Gangsters & Cadillac Blood', og spørgsmålet er, om den er lige så god som forgængerne? Svaret er nej!

'Guitar Gangsters…' er nemlig bedre!

Albummet indfrier alle løfter, forgængerne afgav. Komponist og sanger Michael Poulsen har aldrig sunget så godt før, og hans vokal er himmelstræbende hér. For det andet spiller han og bandet hér med et overlegent overskud, som sjældent er hørt på et studiealbum.

Efter en kort intro sparkes herlighederne i gang med ét af Volbeats hidtil bedste numre, titelnummeret. En rå, swingende rocksang med en melodi så sød som selve synden, og så er det ikke engang albummets bedste. Men det er mestervæket 'Broken Man And The Dawn' – en sang så formidabelt skrevet og arrangeret, at den gav mig glædestårer i øjnene.

Blot to af højdepunkter på et album med flere højdepunkter end Microsofts årsregnskab. Michaels duet med Pernille Rosendahl på 'Mary Ann’s Place' er gudegodt gået, at sætte et strygerarrangement på 'Light A Way' er fint tænkt, coverversionerne (Hank Williams’ 'I’m So Lonesome I Could Cry' og Jimmy Works 'Making Believe') er begge forvandlede til Volbeats egne, og den ubetalelige Metallica-pastische 'Wild Rover Of Hell' er den bedste smadderfest, du får i år.

Aldrig før har Poulsens fascination af americana været så fremtrædende, og én af hemmelighederne denne gang er, at bandet stort set ikke benytter sig at deres ellers så typiske dobbelte stortromme-bankeri og 'blot' lader musikken swinge på et straight, 4/4 rock’n’roll beat – hamret af i takt til rockens hjerteslag.

Det er Volbeat, det er rock’n’roll, og det er fandengaleme suveræn særklasse!