Thomas Helmig og Reneé Toft Simonsens yngste søn, Hugo, har scoret sig en pladekontrakt og hitter for tiden med nummeret ’Please Don’t Lie’. BT har mødt den 18-årige popstjerne in spe til en snak om berømte forældre, forventninger og drømmen om den store musikkarriere.

»Jeg havde det længe sådan, at musik, det var min fars ting. Da jeg så på mit andet år på efterskolen fik min første guitar, kunne jeg alligevel ikke lade være med at spille, og nu kan jeg slet ikke forestille mig at lave andet.«

Danmark har fået en ny ung Helmig at forholde sig til. Som søn af popmusikkens førsteelsker Thomas Helmig og tidligere supermodel Renée Toft Simonsen har 18-årige Hugo Helmig en genpulje udover det sædvanlige, og nu er han klar til at udfolde potentialet på egen hånd med en musikkarriere, der er sparket godt i gang med en pladekontrakt og førstesinglen ’Please Don’t Lie’, der er allerede er i A-rotation på P3.

»Jeg føler ikke, at jeg kunne have fået en bedre start. Jeg blev vildt glad, men også chokeret, da min manager ringede og sagde, at jeg var blevet udvalgt som ’P3’s Uundgåelige’. Det er også ret nice, at det nu pludselig er mig, folk kommer hen til, for at sige at de godt kan lide min musik,« smiler Hugo Helmig, da BT møder den unge fyr på hans pladeselskab i Københavns Nordvestkvarter, hvor han det sidste års tid har pendlet til fra Århus. Selvom han skal til at erobre hitlisterne, bor han nemlig stadig hjemme hos mor og far.

»Det trækker da ligeså stille i mig at flytte til København, men jeg har ikke travlt. Det fungerer stadig ret godt at bo hjemme, hvor jeg jo har mit eget værelse, og mine forældre laver mad til mig. Det tror jeg, at jeg vil udnytte så længe, jeg kan holde det ud,« fortæller han storgrinende med umiskendelig århusiansk accent.

Kontakten med sit nuværende pladeselskab fik han for et par år siden, da han gik på den århusianske musikskole Frontsession. Han optrådte på den lokale café Gyngen, og en videooptagelse fra koncerten havnede en dag på deres skrivebord.

»De spurgte, om jeg ikke havde nogen demoer, de kunne høre, og en uge efter blev jeg sat sammen med Emil Falk, der skulle hjælpe mig med at producere mine sange,« fortæller Hugo om samarbejdet med produceren Emil Falk, som han i dag fortsat arbejder sammen med.

»Jeg kendte Emil lidt i forvejen, fordi han spiller med min far. Så er han også søn af Mek Pek, hvilket vi har joket lidt med. Det er næste generation, der tager over,« fortæller Hugo og afslører, at de derudover også deler studie med endnu en popstjerne-arving, nemlig Søs Fengers søn August, der er kendt som produceren Eloq.

Hugo Helmig.
Hugo Helmig. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

I begyndelsen var Hugos forældre dog varsomme med at lade ham springe ud som popsanger. De ville ikke have, at han skrev under på nogle kontrakter, før han var fyldt 18, og da forhandlingerne endelig gik i gang, var det med Thomas Helmig med ved bordet.

»Min far var med under kontraktforhandlingerne og sørgede for, at alt var i orden. Han fik også andre til at se papirerne igennem. Jeg prøvede selv at læse kontrakten, men forstod ikke så meget af det hele, så det var fedt, at min far kunne hjælpe.«

Han ved ikke, om hans far var en hård forhandler. Den rolle vil han snarere tildele sin mor.

»Hun er en rigtig business-kvinde, må man sige. Hvis vi for eksempel er i Thailand og står på et marked, og hun vil købe en noget, som i forvejen ikke koster ret meget, så skal hun helst have det længere ned i pris,« fortæller Hugo stolt om sit ophav.

Han kom til verden den 24. juli på Århus kommunehospital i sommeren 1998, da moderen læste til psykolog, og faderen var i gang med indspilningerne til sit hitalbum nummer ti ’Dream’ (Det med numrene ’Flower Child’, ’Moonsilver’ og ’The One and Only’, red.), hvor Hugo blev yngstemand i en sammenbragt søskendeflok på fire.

Han blev hurtigt interesseret i musik, og da hans mor syntes, han ville have godt af at lære at læse noder, sendte hun ham 6-7 år gammel til klassisk klaverundervisning.

»Det var jeg ikke så vild med. Jeg fandt måske ud af, at klassisk klaver ikke var noget for mig. Til gengæld fik jeg min første succes i 4. klasse, hvor jeg optrådte foran hele skolen med et gammelt funknummer. Jeg var mega nervøs og havde derfor glemt at tage min kæmpestore anorakjakke af, hvilket gjorde at jeg fik det ekstra varmt, men jeg skrålede bare igennem, og fordi jeg var så lille, gik folk amok af begejstring. Det var en pissefed oplevelse.«

Som barn opdagede han hurtigt, at han var født ind i en berømt familie, når folk på gaden ville have taget billeder med hans far. Da moderens børnebøger tilmed blev filmatiseret, og han kom med til gallapremiererne, blev det endnu mere tydeligt for den unge Hugo.

»Første gang jeg var med på en rød løber, gik virkelig op for mig, hvor kendte de var. Men jeg syntes bare, det var sjovt, at vi skulle have taget billeder. Det har egentlig altid bare føltes naturligt, at alle vidste, hvem de var.«

Thomas Helmig på Northside Festival lørdag den 10. juni 2017.
Thomas Helmig på Northside Festival lørdag den 10. juni 2017. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig på Northside 2016.
Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig på Northside 2016. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Efter folkeskolen startede han på gøglerskolen i Århus, men det holdt kun to måneder, så droppede han ud. Gymnasiet var heller ikke lige sagen, så efter lidt søgen, fandt han sin plads på den lokale musikdaghøjskole, Frontsession, hvor han kunne dygtiggøre sig som sanger og sangskriver.

»Jeg har aldrig været den store fan af at gå i skole. Det var ikke fordi, jeg ikke kunne finde ud af fagene, jeg havde bare meget hellere lyst til at spille musik.«

Hans mor så helst, at han fik sig en uddannelse som sikkerhedsnet, men Hugo fik hende overbevist om, at det altså var musikken, han var bidt af, og siden har begge forældre støttet ham hele vejen.

»Det er kun nu, hvor alle mine venner bliver studenter, at jeg tænker, om jeg også skulle have gået den vej. Det er jo en slags milepæl for unge at få den hue på. Men altså, jeg klager på ingen måder. Jeg elsker den vej, jeg har valgt.«

Nu knokler Hugo Helmig i studiet for at have sange nok til et kommende debutalbum, og så venter der tre koncerter efter sommerferien, hvoraf den første på spillestedet HeadQuarters i Århus allerede er udsolgt.

Han føler ikke et særligt pres ved at være søn af popkongen Thomas Helmig, men prøver at tage hypen så stille og roligt som overhovedet muligt.

»Jeg er jo skidestolt af min far og synes, han er et af de sejeste mennesker i verden. Jeg kan ikke gemme mig fra, at jeg er hans søn og forstår godt, at folk synes, det er lidt spændende. Det vigtigste for mig er at kunne skabe min egen identitet, ligesom alle andre nye musikere drømmer om, og så bare ellers komme ud med min musik.«