Pernille Rosendahl og Johan Wohlerts The Storm klar med nyt album i oktober

- Hvis vi lærte noget af det første album var det, at man ikke skal komme hér og sige, man er noget. Så det gør vi nu igen! Pernille Rosendahl griner.

Hun og husbonden Johan Wohlert udgør sammen The Storm. 12. oktober udkommer bandets andet album, som har fået titlen 'Black Luck'.

- Jeg tror rigtigt mange, næppe havde troet, der ville komme et andet album fra The Storm efter den medfart, vi fik, da den første kom.

Det første album, 'Where The Storm Meets The Ground', udkom 11. februar sidste år, og det er næppe en dato, Johan og Pernille nogensinde glemmer.

Parret havde i et halvt år været lukket inde i et studie i Arizonas ørken med den verdensberømte producer Roy Thomas Baker (bl.a. Queen og The Darkness), og de kom hjem til et Danmark, som var pisket op til hysteri på grund af The Storm.'

Dels fordi Pernille og Johan nu engang er dem, de er. Dels fordi albummet med sin kæmpemæssige, internationalt lydende og storladne hardrock-tilgang lå klar på huggeblokken foran et  anmelderkorps, som fraset overtegnede og en kollega på Politiken var klar til at give pladen en medfart, som bibragte begrebet 'drøje hug' helt nye dimensioner.

'Jeg skal ikke nægte, at det gjorde ondt,' siger Pernille Rosendahl i dag.

- Ikke fordi jeg vil jamre mig over dårlige anmeldelser – det har andre fået før os -  men fordi jeg synes, musikken druknede i al den omtale om producer, om hvor dyr pladen havde været at lave, om os som personer og alt muligt andet.

Uden at vi skal nævne en helt speciel dansk lov, som starter med 'J', var The Storms internationale, selvbevidste antrit åbenlyst for svært at sluge for visse mennesker. Blandt andet måtte Pernille og Johan uden påfaldende grund se sig selv latterliggjort mange steder – blandt andet i radioprogrammet 'De sorte spejdere'.

- Men jeg tror på karma, som du ved. Og jeg tror på, at hvis du slår på nogen, så får du før eller siden én igen, siger Pernille.

- Når det så er sagt, så har 'Where The Storm…” solgt 25.000 eksemplarer, og jeg er sgu stolt af den plade. Men midt i mediestormen blev musikken væk – jeg mødte folk, som først efter et halvt år havde fundet ud af, 'Lullab' faktisk var et fedt nummer.

Lanceringen af The Storms andet album bliver helt anderledes. Johan og Pernille har forladt det multinationale pladeselskab Universal og har dannet deres eget, Arizonas ørken blev skiftet ud med marsklandet ved Ribe, hvor produktionen blev lagt i hænderne på metalproduceren Jacob Hansen, som bl.a. er lydarkitekten bag Volbeats plader.

'Så håber jeg, man denne gang vil kunne mærke, hvem vi er,' funderer Pernille: 'Jeg vil sgu’ ikke have, hvis folk tror, vi ikke er ydmyge mennesker. Det er vi da, og vi lytter også til kritik, men vi lægger os ikke ned og dør. Ellers håber jeg bare, folk denne gang hører efter musikken.'

Det er der i hvert fald grund til. Overtegnede har som én af de få hørt et råmix af ”Black Luck”, som uden at der gives køb på The Storms melodiske tæft er et noget hårdere rockende album end debuten. Det vil man blandt andet kunne høre på sange som 'Are Your Shoes Too Tight?' og 'Honesty', som begge er slet skjulte sviende lussinger til bandets kritikere. Og ikke mindst på det glimrende 'B.S.E.' (”Black Shut Eyes”, red.), hvor Michael Poulsen fra Volbeat synger duet med Pernille, hvilket de to selvsagt har prøvet før på Volbeats kæmpehit 'Mary Ann’s Place'.