Basim optræder under semifinalen i X factor, fredag 20. marts 2015.
Basim optræder under semifinalen i X factor, fredag 20. marts 2015. Foto: Sophia Juliane Lydolph

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi har hørt noget til Basim herhjemme i Danmark. Men ud af det blå ligger han nummer 1 på albumhitlisten i Japan.

Du har højst sandsynligt ikke interesseret dig for den japanske gruppe Generations før. Det er der grund til at gøre nu. I hvert fald for en stund. Danske Basim, som blandt andet er kendt fra X Factor, har nemlig skrevet to af gruppens numre på deres album nye 'Speedster', der lige nu tager Japan med storm.

Albummet har i løbet af den første uge allerede solgt 70.000 eksemplarer, og det er over dobbelt så mange som andenpladsen, der kommer haltende efter Basim og den japanske gruppe.

»Det er for fedt at få at vide, at man ligger nummer 1 på en hitliste. Jeg havde slet ikke regnet med det. Hvis man havde solgt 70.000 eksemplarer på en uge i USA, ville man ligge nummer 2 lige under Adele. Så det er kæmpe stort,« siger Basim til BT.

Det er sangene 'Gimme!' og '... For you', som Basim har skrevet.

Basim fortæller, at han af flere omgange har siddet sammen med både japanske sangskrivere og producere. Ud over at de har oversat teksterne for ham, har han blandet andet gjort det for at forstå den japanske popmusik, der går under navnet J-pop. Det må siges at have virket.

Lundme

Til trods for den store succes i Japan brænder den 23-årige sanger og sangskriver i øjeblikket ikke for at blive ved med at levere til det marked.

”De japanske hits er lagt på hylden. Jeg vil tillade mig at være lidt egoistisk nu. Jeg har efterhånden skrevet sange for andre i for lang tid nu, og det er dejligt at kunne koncentrere sig om sit eget,” siger Basim.

basim

Ligesom Lukas Graham har Basim en kontrakt med det store, amerikanske forlag Warner/Chappell, som han skriver sange for. Og selvom han i øjeblikket nyder tilværelsen i USA, er planen at vende hjem til Danmark inden længe.

I 2008 blev Basim i en alder af 15 nummer fire i X Factor, og siden har han både flere singler og albums samt repræsenteret Danmark ved det internationale melodi grand prix.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.