Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det kan godt være, at Danmark røg ud før finalen i dette års Eurovision - men sådan gik det ikke for Aserbajdsjan.

Og hvis du undrer dig over, hvorfor lige netop det land fremhæves, så er det fordi, at et hold danskere står bag både selve sangen og sceneshowet.

»Det var en kæmpe forløsning.«

Sådan lyder det kort efter midnat fra den danske stage director Mads Enggaard, der har kreeret det sceneshow, som millioner af seere torsdag aften kunne se, da sangeren fra Aserbajdsjan, Nasir Rustamli, sang sig videre til lørdagens finale.

»Jeg er bare virkelig glad og taknemmelig, for at Europa på en eller anden måde godt kunne lide og forstå det, vi havde lavet. Jeg synes også, det er en forløsning, for vi var lige på vippen,« forklarer han med henvisning til bookmakerne, der havde Aserbajdsjan liggende på grænsen mellem at ryge ud og komme videre.

På et spørgsmål om, hvorvidt der er noget ved sceneshowet, der skal ændres før finalen, svarer han:

»Det er sjovt, du siger det, for jeg har allerede en lille mail forberedt i min lomme til contest team, som tager sig af forbedringer og sådan noget, for det kan altid blive bedre,« forklarer Mads Enggaard med et grin.

»Man kan sige, at det i det her kæmpe setup er svært at få presset noget ind, for sangene er ligesom blevet 'låst' på en måde, men jeg håber, vi kan få en lillebitte ting sneget ind, som ikke er noget, som nogen sikkert vil lægge mærke til, men som betyder noget for os og for mig. Og derfor håber jeg, vi lige kan få det presset ind,« fortæller han.

Ændringen, som han håber på at få indført, kommer i forbindelse med et såkaldt transitionsskud:

»I det andet åbningsskud (af sangen, red.), hvor vi er helt nær på Nadir, er der en overgang fra det første billede, hvor vi skal af med et håndholdt kamera og over til en kran, hvor der lige er lidt transitionsskud, hvor jeg kunne tænke mig lidt mere liv i baggrunden,« fortæller den danske stage director og tilføjer:

»Og derfor skal vi lige have vores grafiske team på banen til at lave en lille, lækker ting i baggrunden, som kan lave den overgang lidt lækrere. Det er ikke noget, man lægger mærke til, men jeg håber, at man ubevidst mærker, at det giver et bedre flow i sangen.«

Udover Mads Enggaard er to andre danskere involveret sangen fra Aserbajdsjan.

Sangen er nemlig blandt andet skrevet af en dansk sangskriver - og med på scenen har sangeren en dansk danser. Det kan du læse mere om i artiklen HER.

Du kan se, hvordan det ender for Aserbajdsjan - og alle de 24 andre finalister - når finalen finder sted på lørdag klokken 21.

Herunder kan du genlæse, hvordan torsdagens semifinale udviklede sig.

Andre læser også