Manden bag det velkendte dansktophit ‘Kære lille mormor’ og medlem af gruppen Brixx, der vandt Melodi Grand Prix  med ‘Video video’, John Hatting er død. Det meddeler hans ven og kollega gennem mange år Kim Schwartz på sin facebook-profil.


- Det er med stor sorg, at jeg kan meddele at jeg her til aften fik en opringning fra Steen Lindegaard, der fortalte at min ven og kollega igennem snart 20 år, John Hatting, er død. Mange, mange stunder har vi haft sammen med kærlighed til musikken som fællesnævner og vi fik da også skrevet en del sange sammen. Tak, for det du lærte mig kammerat og hvil i fred, vil savne dig !!! Ubegribeligt, vi skålede for 2 dage siden til min fødselsdag. Og nu er du væk, skriver Kim Schwartz, der tilbage i 2005 selv deltog i Melodis Grand Prix med sangen ‘En smule af dig’.

hatting

John Hatting var blandt andet kendt som den del af gruppen Brixx, der i 1982 vandt Melodi Grand Prix og efterfølgende lagde hele landet ned med hittet ‘Video Video’.

Året efter søgte John Hatting en makker til en duo og ind trådte ikke bare en sangerinde, men 
også kvinden, der skulle blive hans ægtefælle, norske Lise Haavik.

Parret dannede gruppen Trax og stillede op til Melodi Grand Prix adskillige gange, hvor de sikrede sig flere flotte placeringer. Blandt andet blev det til en sjetteplads i Eurovisionen med sangen ‘Du er fuld af løgn’, som Hatting komponerede.

Senere tog John Hatting et genrespring, da han sammen med Torben Lendager skrev dansktop-hittet ‘Kære lille mormor’, som Richard Ragnwald fik uddødeliggjort.

John Hatting blev 64 år.