Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Danish Music Awards 2022 bliver ikke sendt på TV 2.

Brancheorganisationen IFPI, der står bag prisshowet, som hvert år fejrer den danske musikbranche, oplyser i en pressemeddelelse, at man stopper samarbejdet med TV 2 og nu vil nytænke begivenheden.

Danish Music Awards blev afholdt første gang i 1989 under navnet Dansk Grammy og er igennem årene blevet sendt skiftende på DR og TV 2 med TV 2 som fast afsender siden 2011.

I pressemeddelelsen udtaler kommunikationsdirektør i IFPI Danmark Lasse Lindholm:

»Verden er på en og samme tid blevet mere fysisk og mere digital. Vi elsker at mødes om musikken – uanset om den kommer fra en festivalscene eller en højttaler på en ladcykel. Samtidig bevæger vi os hver især i nogle digitale verdener, som matcher vores egne musikalske interesser. Begge de tendenser vil vi gerne favne under DMA-paraplyen. Derfor har vi også valgt at tænke i nye retninger med DMA.«

Selve prisuddelingen skal i år afholdes den 3. november.

Uddelingen vil på dagen bestå af en ifølge pressemeddelelsen 'eksklusiv branchefest med optrædende fra nogle af landets stærkeste artister'.

Derudover vil man i måneden op til lave en masse aktiviteter på sociale medier, ligesom der vil afholdes en række fysiske optaktsarrangementer.

Lukas Graham da de vandt publikumprisen i 2015.
Lukas Graham da de vandt publikumprisen i 2015. Foto: Fotograf Per Arnesen-TV2
Vis mere

IFPI oplyser videre i pressemeddelelsen, at nærmere information om nye samarbejdspartnere, vært, optrædende og diverse aktiviteter løbende vil blive offentliggjort på den anden side af sommerferien.

Lasse Lindholm udtaler om det nu afsluttede samarbejde med TV 2:

»Vi har været glade for vores samarbejde med TV 2, men udgifterne til en tv-produktion står slet ikke mål med de gevinster, musikbranchen i dag får ud af sin investering i flow-tv. Samtidig har vi nu virkelig mange digitale muligheder for at nå ud til musikinteresserede danskere.«

Han fortsætter:

»Dem har vi tænkt os at gøre brug af. Vi går nye veje, fordi vi over de kommende år har en ambition om at skabe en prisfest, som kan blive et nyt flagskib i international målestok. Og vi gør det, fordi danske artister har et tårnhøjt niveau, som fortjener at blive fejret, hvor deres publikum er.«

Den seneste udgave af Danish Music Awards blev afholdt den 20. november 2021, hvor Rasmus Seebach fik æresprisen og navne som Artigeardit, Drew Sycamore og Andreas Odbjerg løb med resten af priserne.

Andre læser også