Om to år fylder Rolling Stones-bassist 80 år. 4. og 5. december giver han sammen med sit band The Rhythm Kings koncert i hhv Odense og København. Til højre ses en ung Bill Wyman efter en koncert i KB Hallen. Pigen til højre er en ukendt dansk fan.
Om to år fylder Rolling Stones-bassist 80 år. 4. og 5. december giver han sammen med sit band The Rhythm Kings koncert i hhv Odense og København. Til højre ses en ung Bill Wyman efter en koncert i KB Hallen. Pigen til højre er en ukendt dansk fan. Foto: EPA / Karl Nord Sørensen

Den DK-aktuelle Rolling Stones-legende Bill Wyman skriver stadig sammen med sine erobringer fra de glade 60ere og 70ere.

I årtier holdt Rolling Stones’ bassist Bill Wyman den uofficielle rockstjernerekord i sex-erobringer. 2.500 piger i sengen lød rygtet, der kunne gøre selv Gene Simmons fra gruppen Kiss svimmel. Men i denne snak med BT afslører 78-årige Wyman sandheden.

- Det var nok kun 1.000. Måske endda under 1.000, siger Bill Wyman med en nøjsomt smil.

Som bassist i det selvsamme band, hvor Mick Jagger spankulerede rundt i front, og Keith Richards flåede i strengene, var Bill Wyman angiveligt fyren, der scorede alle pigerne, når spotlyset blev slukket.

Respekt for kvinderne

Og det er en vigtig del af historien, at Bill aldrig selv kalder pigerne ’groupier’. Allerede som ung mand i efterkrigstidens London fik Bill nemlig et råd af en ældre kollega – et råd, han har fulgt lige siden.

- Hver eneste kvinde og pige, jeg har mødt og været sammen med i mit liv, har jeg behandlet som en dame. Hvis du behandler kvinder med den respekt, de fortjener, varer forholdet nemlig længe, siger Bill Wyman, der stadig skriver sammen med adskillige af sine erobringer fra 60erne og 70erne.

- Jeg hører stadig fra kvinder i USA, Frankrig, Holland, England, og der var også én fra Danmark, Dorte. Men hende har jeg ikke længere kontakt med. I dag er de alle bedstemødre og oldemødre. Og det er dejligt at holde kontakten ved lige, siger Wyman, der sammen med sit band The Rhythm Kings 4. og 5. december giver to koncerter i hhv. Odense og København.

Stadig venner med Stones

Godt på vej imod de 80 år ser Bill Wyman godt 20 år yngre ud. Og han er selv ikke i tvivl om, hvad der holder ham ung.

- Jeg har aldrig drukket stærk alkohol. Jeg har aldrig taget stærke stoffer. Og så har jeg haft mange dejlige kærester. Når du elsker livet og gør de ting, der gør dig glad, så hjælper det, siger Bill Wyman, derfor forlod Rolling Stones for 21 år siden.

Han fik godt nok tilbud om at spille med på bandets igangværende 50-års jubi- læumsturné. Men han sagde nej tak. Og overfor BT ud- dyber Bill Wyman.

- At forlade Stones er den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget. I dag har jeg mit eget band, jeg studerer arkæologi, jeg maler, jeg holder foredrag, jeg fotograferer, og sammen med min kone har jeg tre dejlige døtre på 20, 19 og 16 år, siger Wyman, der stadig har kontakt til Mick Jagger og kompagni.

Vild med Danmark

- Til min 78-års fødselsdag her i forrige uge sendte de mig som sædvanlig en kasse god vin. De er alletiders fyre. Og vi er stadig gode venner, siger Bill Wyman, der også tæller folk som Roger Moore og Michael Caine iblandt sine bedste venner.

Og selvom den 78-årige ultrabritiske gentleman i dag har et væld af interesser, er det stadig musikken, der for alvor tænder ham.

- I mit band The Rhythm Kings spiller vi al den musik, jeg elsker: Soul, rock, jazz og blues. Lige meget hvor i verden, vi optræder, har vi et fantastisk sammenhold med publikum. Mange følger os igennem flere lande til dusinvis af koncerter. Og lige siden 60erne har Danmark været ét af mine favoritlande. Ligesom f.eks. Irland og England har I en dyb musikalsk tradition. Og det kan man mærke, når man står foran det danske publikum.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.