’Wrong Creatures’ er Black Rebel Motorcycle Clubs ottende album. Bandet, der består af Peter Hayes, Robert Levon og danske Leah Shapiro, har igennem deres karriere været synonym med psykedelisk garagerock, men bandet har også trukket tråde til blues og folk.

Deres signatur er skrevet med aske, læder og whisky. Du ved, hvad du får, og på ’Wrong Creatures’ kan du fornemme støvet fra de amerikanske landeveje, der hvirvler op, mens du drøner derudaf.  Det er beskidt, lækkert ­og vaskeægte Rock'n'roll.

Pladen åbner med den instrumentale og dystre ’DFF’, der følges op med ’Spook’ og ’King of Bones’, der er lavet på den BRMC-opskrift, vi kender så godt: forvrængede guitarer, tung bas og en stortromme, der rammer en lige i mellemgulvet.

Herefter brydes stilen, og motorcykelbanden slipper taget på speederen på de næste fem sange, hvor tempoet skrues helt ned. Producer på albummet er Nick Launay, der blandt andet er kendt for sit arbejde med Nick Cave and The Bad Seeds, og hans indflydelse kan høres i dette pusterum, hvor BRMC nærmest kaster sig ud i at levere rockballader.

Især ’Haunt’ og ’Echo’ er virkelig smukke sange, der viser San Francisco-bandet fra en mere følsom og mørk side.

Efter sådan en melankolsk rejse, skal vi op i gear igen, og det kommer vi med ’Little Thing Gone Wild’, der allerede fra første sekund slår tonen an med en hurtig trommerytme, der nok skal vække selv den mest søvndrukne januar-krop til live.

Nummeret trækker klare paralleller til tidligere BRMC-klassikere, og så får vi endelig – endelig! – noget mundharmonika. Det her er et nummer, der uden tvivl vil sætte gang i livepublikummet og få sveden til at drive ned ad ryggen.

Afslutningsnummeret ’All Rise’, hvor klaveret for en sjælden gang får lov at dominere, er en flot finale på en stærk plade, hvor vi både får den beskidte lyd, vi kender rebellerne for, men også anslag af nye toner.

Black Rebel Motorcycle Club er lyden af en anden tid. Deres musik giver mig lyst til at iføre mig min læderjakke, og de bikerstøvler, jeg ikke har, og sætte mig ind på en mørk bar, bestille et glas whisky og ryge en pokkers masser smøger.

Det er en følelse. En følelse af rock and roll. Og den har vi alle brug for engang imellem.

Black Rebel Motorcycle Club, 'Wrong Creatures', Vagrant