Hvad er verdens bedste nummer. Det spørgsmål stiller vi nu til vores læsere. Radiostationen PopFM og B.T. vil finde den ultimative Top 1000 fra 1960 til 1999. Her kommer Steffen Brandt med sit bud på de 10 bedste sange i verdenshistorien.

Og du kan komme med dit bidrag ved at sende os din ultimative top ti til top1000@popfm.dk. Så samler vi alle indkomne bidrag og kårer i løbet af april den ultimative top 1000.TV 2's forsanger Steffen Brandt har præget dansk musik de seneste mange årtier. Men han er også selv blevet inspireret af musikkens store ikoner. Vi har bedt Steffen Brandt om at åbne døren til sit private musikalske skatkammer og komme med sit bud på de ti bedste sange fra 1960-1999.

1: Jimi Hendrix: "All Along the Watchtower"
En kunstner og en sang som løfter vor tid ind i historien - helt op på omgangshøjde med Shakespeare og Mozart. Hendrix døde alt for tidligt, men nåede at udsende i hvert fald tre fantastiske albums, hvoraf hovedværket "Electric ladyland" er så overvældende at ingen inklusiv ham selv nogensinde har overgået det. 2: Bob Dylan: "To Make You Feel My Love" Jeg blev så begejstret for sangen at jeg var nødt til at gendigte den for dels at prøve at forstå, hvad han synger om og for måske at give ikke-Dylan-fans mod på at lytte til mesteren selv.  3: Doors: "Strange Days" Doors med en sang fra deres bedste periode, nemlig de tre første albums, inden der gik appetite for selfdestruction i det hele. Der er noget magisk over et band, som ikke bare rammer tiden, men også definerer den bare ved at være der og skrive de sange lige så naturligt, som vi andre trækker vejret. 4: Leonard Cohen: "Hey, Thats No Way to Say Goodbye"Jeg har selv haft fornøjelsen af at arbejde tæt sammen med min gode ven Leonard omkring gendigtningen af Halleluja. Som han siger et sted: Jeg skrev et brev til Hank Williams for at spørge ham : Hvor ensomt bliver det? Jeg har ikke fået svar fra ham endnu, men jeg kan høre ham hoste hver nat en etage over mig sangskrivningens fængsel.

5: Kraftwerk: "Autobahn" Vi spilledede i 70'erne som opvarmning for Kraftwerk. Det var en overvældende oplevelse at se så stor kunstnerisk konsekvens og mod til at gå egne veje. Som de i øvrigt ikke har giver køb på i hele deres lange karriere.Det var en omvæltning som inspirerede både os og mange andre af tidens danske bands. 6: The Cardigans: "I Need Some Fine Wine (and you need to be nicer)" Et svensk band som igen igen beviser vores broderfolks overlegenhed, når det kommer til moderne populærmusik, som vi siger. De opfandt den analoge retro-lyd og udviklede sounden til en meget nutidig definition af popmusik med noget på hjerte. 7: Björk: "Big Time Sensuality" Atter en kunstner fra et tidligere dansk område.... Vi har faktisk optrådt i bandet med én af hendes sange næsten uden at knække halsen, selv om opgaven er umulig. Bjørk er et eksempel på at store stjerner sagtens kan komme fra en afkrog af verden og alligevel i kraft af personlighed og integritet brage igennem internationalt.
8: Radiohead: "Karma Police" En sang fra en vor tids ubestridte mesterværker: Ok Computer. Det er ikke overgået af mange siden. Faktisk kæmper de selv med at slippe ud af skyggen fra dette gennemførte værk. Her er sangene, lyden og tiden samlet i et udtryk. Ubesværet og indlysende. Siden er det efter min mening blevet mere søgende og mindre tydeligt, med fokus meget på formen og udfordringen af nye formater. 9: TV-2: "Bag duggede ruder" Jeg har taget den med her af ren og skær ubeskedenhed og i stolthed over, at den i mange forskellige sammenhænge er blevet udnævnt til en nudansk klassiker. Det er en stor ære for en sangskriver og et band, når deres sange på den måde udødeliggøres af et publikum. 10: Depeche Mode: "Enjoy the silence" For stilen og renheden i udtrykket. Konsekvent fremelsket gennem en lang karriere. Et eksempel på at man godt kan holde formen og alligevel undgå at blive en anakronisme.
Boblerne: 11: Kliché: "Masselinjen" En sang med ord af en af vor tids største tyranner formand Mao. Jeg havde fornøjelsen af at spille med Kliché en periode og husker stadig, da vi skulle i Jørgen de Mylius´s Eldorado, og jeg inden udsendelsen venligt, men bestemt af orkestret blev bedt om at hjælpe mig selv ud af et meget langt vildtvoksende hår og ditto skæg. En manøvre jeg stadig står i dyb taknemmeligheds gæld til dem for at have fremskyndet. 12: Kashmir: "Lampshade" Jeg havde den store glæde i forbindelse med en koncertrække på Bornholm at få lejlighed til at optræde sammen med Kasper Eistrup fra Kashmir. Han indvilgede i, at jeg gendigtede den første halvdel af sangen til dansk. Jeg startede så med at synge, og han tog over i sidste halvdel. Et eksempel på at vores opgave som kunstnere nogen gange er at afprøve mulighedernes grænser. Og sjovest når det lykkes... Hvilke ti numre synes du er de bedste i verden? Send din top ti til top1000@popfm.dk PopFm spiller vi løbende læsernes top ti, så send din liste og tune ind på Fm 100,0. Så spiller vi måske din top ti liste. Husk at det kun gælder sange fra 1960-1999.