Selv om de efterhånden har knap 40 år på bagen, turnerer aarhusianerne TV-2 stadig land og rige tyndt.

Hele 43 koncerter har de spillet i år, når sommeren går på hæld, og står det til den karismatiske forsanger, Steffen Brandt, bliver det muligt at skråle med på 'Be Bab A Lula' og alle de andre hit mange år endnu.

'Vi har her i foråret spillet vores mest omfattende turne i nyere tid, og alene det, at folk stadig kommer, frivilligt, til vores koncerter, er motivation nok,' skriver han i en e-mail til B.T.

Han lægger dog ikke skjul på, at tempoet er gået noget ned i forhold til tidligere.

'Vores turneliv før i tiden var ret hektisk. I dag nyder vi det mere, både at spille og hænge ud bagefter. Vores valgsprog er stadig: Hvis der er nogen, der ved, hvordan man fester, så er det Danmarks Kedeligste Orkester,' skriver Brandt.

Selv om han med sine 66 år har nået pensionsalderen, nægter han at lægge musikken på hylden, før han bliver tvunget. Han vil faktisk blive ved, til han dør:

»Der er kun den store, guddommelige deadline at forholde sig til. Så længe vi synes, at vi har noget at byde på, historier, som skal skrives, og sange, som er med til at fortælle vores tid, møder vi gerne op – hvis ellers der er nogen, som ringer,« lyder det stålsat.

Ikke at døden er noget, som fylder meget i Steffen Brandts hoved. Han har for travlt med at nyde livet sammen med sine bandmedlemmer, partneren Jo Dam Kærgaard og deres tre børn.

TV-2 er: Steffen Brandt på vokal, keyboards, guitar, Hans Erik Lerchenfeld på guitar, Georg Olesen på bas og Sven Gaul på trommer. (Foto: Rasmus B. S. Hansen)
TV-2 er: Steffen Brandt på vokal, keyboards, guitar, Hans Erik Lerchenfeld på guitar, Georg Olesen på bas og Sven Gaul på trommer. (Foto: Rasmus B. S. Hansen)
Vis mere

»Jeg er grundlæggende ret glad for at være i live, og lige nu har jeg pænt meget optur over lyset, solen, sommeren og mulighederne. Jeg tænker, at det gælder om at tage imod de danse, man bliver budt op til,« siger hitmageren.

Men samfundsrevseren er ikke blevet mild på sine gamle dage. Han kigger stadig kritisk rundt på det samfund, han er en del af, og har sine holdninger. Ikke mindst til de politikere, som netop har kæmpet om danskernes gunst ved folketingsvalget.

»Jeg synes nu som før som altid, at politikerne skal tale ordentligt til hinanden og til os vælgere. Jeg kan fuldt ud acceptere andre holdninger end mine egne, men jeg hader at blive talt ned til. De populistiske strømninger, der hærger verden i øjeblikket, hvor man bevidst taler til den laveste fællesnævner, er uværdige,« mener Steffen Brandt, som slutteligt lover at møde op tændt op i Tivoli på fredag:

»Vi har det rigtig godt på scenen i øjeblikket. Topform er et stærkt ord at bruge, så skal vi ikke bare sige, at vi glæder os til at spille. Og måske også overraske os selv med en overraskelse,« lyder det kryptisk.