De fleste voksne mennesker bruger højst sandsynligt musiktjenesten 'Spotify', når de skal lytte til deres musik på ferien eller på vej til og fra arbejde.

Onsdag kommer Spotify så med en ny app i Danmark, der er egnet til børn på tre år og op efter. I første omgang kommer den i en betaversion med navnet 'Spotify Kids'.

Børnene får deres egen konto i den nye app, hvor de både kan høre deres yndlingsmusik, mens de ligeledes kan udforske nye historier.

Musikken og historierne er håndplukket fra eksperter, stødende indhold er sorteret fra og spillelisterne er designet specifikt til børn. Det skriver Spotify i en pressemeddelelse.

'Spotify Kids' lanceres onsdag i Danmark.
'Spotify Kids' lanceres onsdag i Danmark.
Vis mere

Spotify skriver, at 'Spotify Kids' bliver en del af deres 'Premium Family', og det betyder, at tjenesten bliver uden reklamer.

Forældrene har selvfølgelig stadig kontrollen over børnenes konto. De kan blandt andet afgøre, om indstillingerne skal være 'lyde til yngre børn' eller 'lyde til ældre børn' ved hjælp af forældrekontrol.

'Spotify Kids' bliver onsdag lanceret i Danmark, men tanken er at udvide på andre globale markeder, hvor 'Premium Famiy' er en mulighed for brugerne.

I deres pressemeddelelse understreger Spotify, at børnemarkedet er noget helt nyt for dem, og det er årsagen til, at de i første omgang leverer appen i en betaversion.

Det er dog selskabets plan at udvikle 'Spotify Kids', når de har indsamlet erfaringer fra forældre og andre eksperter på området.

'Spotify Kids' vil blive tilgængelig for 'Spotify Premium Family'-abonnenter uden ekstra omkostninger.

Appen er nu tilgængelig til download til iOS og Android for alle danske brugere.

Spotify så første gang dagens lys tilbage i 2008.