Mikkel Lund nægter at lade sig begrænse af sit handicap. Han er en af de cirka 10.000 danskere, der lever med hjerneskaden Cerebral Parese – det der tidligere blev kaldt spastisk lammelse.

Fra han var helt lille knægt og ved et tilfælde ramte en C-durs akkord på sin fars klaver, har Mikkel haft en drøm om at blive rockstjerne.

Nu går drømmen i opfyldelse, og når Mikkel Lund står ved mikrofonen, ved han, hvad han vil bruge taletiden på. At sprede budskabet: Man kan, hvad man vil!

Mikkels folkeskolelærere fortalte ham gang på gang, at han ikke ville blive til noget og lige så godt kunne søge pension så snart, han gik ud af skolen.

Omslaget til Mikkel Lund nye mini-album 'Built for Comfort'
Omslaget til Mikkel Lund nye mini-album 'Built for Comfort'
Vis mere

Men det slog ikke Mikkel ud, han havde andre planer. Han ville være skuespiller. Og musiker. Da han søgte ind på skuespillerskolen i Danmark, fik han at vide, at spastikere ikke kan blive skuespillere.

Men hellere ikke her lod Mikkel sig slå ud. I stedet tog han på teaterhøjskole og fulgte herefter op på en teateruddannelse i Liverpool, hvor han blev uddannet skuespiller.

Det var i 2001. Siden har han spillet forskellige roller på scener rundt omkring i landet, blandt andet under instruktion af Christian Lollike på Aarhus Teater. Han har også spillet Elefantmanden i stykket af samme navn på Odense Teater.

Mikkel opgav dog aldrig musikdrømmen, og nu er også dén drøm blevet realiseret. Den 5. april udgiver han sin debut-EP, 'Built for Comfort'.

MIkkel Lund er spastisk lammet og nu også popsanger med eget minialbum
MIkkel Lund er spastisk lammet og nu også popsanger med eget minialbum Foto: PR
Vis mere

»Jeg vil gerne modbevise mine folkeskolelæreres påstand om, at jeg ikke kunne blive til noget. Jeg vil også gerne vise, at jeg ikke er mit handicap og at mit handicap aldrig har forhindret mig at gøre de ting, som jeg har lyst til,« siger Mikkel, der efter folkeskolen i øvrigt også lige tog en IT-uddannelse.

Musikalsk bevæger Mikkel Lund sig i et klassisk rockunivers, og lyrikken kommer tæt på livet.

»Sangene er inspireret af mine livsoplevelser med at være spastiker, f.eks. det at have nogen omkring sig døgnet rundt, som jeg har med mine hjælpere. Det er sange om integritet, stolthed, kærlighed og trangen til at beherske sin egen tilværelse,« fortæller Mikkel og tilføjer:

»Jeg ved ikke, om andre tænker over det, men spastikere er faktisk aldrig alene. Vi skal have en hjælper omkring os konstant. Forestil dig, aldrig at være alene! Selvom vi har brug for hjælp, har vi også brug for at være alene. Ligesom alle andre mennesker.«

Derfor stikker Mikkel også en 3-4 gange om ugen af fra sin hjælper. Simpelthen for at få lidt tid alene. Et emne han i øvrigt berører på sangen 'My Own Space'.

Livet har måske ikke givet Mikkel de bedste kort. Men han siger:

»Det er så let at se sig sur på sin tilstand, når man har sådan et handicap. Men det kommer der jo intet godt ud af. Jeg har mål og drømme. Men hvis jeg bruger al min tid og energi på at være sur og bitter, kommer jeg jo ingen vegne.«

'Built for Comfort' udkommer 5. april.