Sort Sol
Sort Sol Foto: Thomas Lekfeldt

Der var priser til både gamle og unge, da 'Steppeulven - Den danske kritikerpris' lørdag blev uddelt på Bremen i København. Lars H.U.G. fik prisen som ’Årets livenavn’. Det mere 35 år gamle orkester Sort Sol modtog Steppeulvens pioner-pris.

Gruppen Ulige Numre fik to priser, ’Årets sang’ for sangen ’Frit Land’ og ’årets tekstforfatter’ til gruppens forsanger og sangskriver, Carl Emil Petersen. Samme antal priser gik til gruppen The Minds of 99, der blev hyldet som ’Årets Orkester’ og for ’Årets Album for albummet ’Liber’.

Formanden for de Danske Musikkritikere, Klaus Lynggaard, mangeårig anmelder på Information, hæftede sig før prisfesten især ved, at der er stor spredning blandt priserne i år.

»Jeg kan godt lide, når priserne rammer bredt. Også at der er nogen overraskelser, så man måske får øjnene op for nogle nye navne. For eksempel AV AV AV, som bliver årets producer, det er godt, at der er sådan nogle lidt skæve nogle, hvor folk lige er nødt til at tjekke op på det. Der er nok også mange, der ikke lige kender Amalie Bruun fra Myrkur, som bliver årets vokalist. Jeg håber da, at det kan anspore folk til at gå videre,« siger Klaus Lynggaard til Berlingske.

»Det har jo aldrig været meningen, at Steppeulven kun skulle gå til unge, men der er da sjovt, at årets Live-navn i år er over 60. Det giver jo endnu større spredning. Men man må virkelig også sige, at Lars har leveret klatten i år, både på sin plade, men især live,« siger Klaus Lynggaard videre.

De garvede danskrockere Sort Sol fik Steppeulvens pioner-pris - især for deres indsats i 80’erne, hvor de med Lynggaards ord var ’fuld af overraskelser og det mest spændende danske orkester’.

Læs BTs anmeldelse af Lars H.U.G.s seneste koncert fredag i DR-byen her:

http://www.bt.dk/musik/drukede-i-elendig-lyd-kom-saa-i-h.u.g.-lars

Prisen uddeles af Foreningen af Danske Musikkritikere, som består af en række musikanmeldere med tilknytning til danske dagblade samt magasinet Soundvenue.

Vinderne blev:

Årets album: The Minds of 99 ‘Liber’

Årets orkester: The Minds of 99

Årets sang: Ulige Numre ’Frit Land’

Årets tekstforfatter: Carl Emil Petersen (Ulige Numre)

Årets komponist: Mikael R. Andreasen (Kloster)

Årets vokalist: Amalie Bruun (Myrkur)
Årets musiker: Oliver Hoiness (Kira Skov, ITVIVL, m.fl.)
Årets livenavn: Lars H.U.G.
Årets håb: Liss
Årets producer: AV AV AV

Årets Pionerpris gik til Sods / Sort Sol.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.