To næsten udsolgte koncerter i Københavns Forum spiller Whitney Houston 3. og 4. juni. Men noget kunne tyde på, at de danske Whitney-fans bør sænke forventningerne en smule.

Ifølge både anmeldere og fans i Australien, hvor Whitney netop nu er i gang med comeback-turnéen 'I Look To You', er soul-divaen nemlig kun en skygge af sig selv.

Stemmen, der før kunne kysse himlen med selv de allermest umulige toner, er ifølge flere australske fans og journalister 'ikke meget mere end et kvæk'.

- Det skulle være det store comeback. Men for at være helt ærlig, så kunne hun jo ikke underholde en død rotte.

Sådan sagde en forarget og udvandret australsk fan til nyhedsbureauet AFP under en koncert i Brisbane.

Ude af form

Efter bare to sange havde en svedig, stakåndet og hæs Whitney Houston ifølge CBS News taget en pause.

Herefter trak den 46-årige soul-divas korsangere læsset i et par sange.

Og da Whitney i sit største hit 'I Will Always Love You' skulle tage den kendte høje tone i '… And IIIIIIIIIIIIIIII will always love youuuuuuuouh', tog hun i stedet en slurk vand og endnu en pause.

Flere blandt publikum udvandrede i protest. Og ifølge de australske medier forlanger flere tilskuere nu deres penge tilbage.

Én vred fan sagde ligefrem:

- Det er den værste koncert, jeg nogensinde har oplevet.

Og det er ikke kun Whitneys fanskare, der er utilfreds.

Ifølge nyhedsbureauet AFPs udsendte medarbejder virkede den 46-årige eks-narkoman »Udmattet og ude af stand til at gennemføre en koncert«.

Og de australske show er ikke Whitneys første problem på den igangværende turné.

Også Korea

Adskillige publikummer skred, da Houston 6. februar optrådte i Seoul, Sydkorea. Her kunne Whitney ifølge både anmeldere og fans heller ikke nå de høje toner, der i sin tid gjorde hende så populær.

Hun hostede sig angiveligt igennem sit 90-minutters sæt. Og de nærbilleder, publikum så via koncertens videoskærme, viste ifølge fans en bleg og desorienteret sangerinde, der ligesom under koncerterne i Australien ikke engang kunne huske navnene på sine bandmedlemmer.

Whitney forsøgte – uden held – at introducere musikere og sangere til publikum, men stoppede tøvende, da hukommelsen svigtede.

Tilbagefald

Før den igangværende turné og comeback-albummet »I Look To You« har Whitney selv indrømmet, at hun var afhængig af både kokain og alkohol.

Og nu frygter både venner og samarbejdspartnere, at misbruget er vendt tilbage.

Endnu er der ingen ændringer i turné-planerne. Officielt lyder forklaringen, at Whitney blot er forkølet. Og de danske koncerter vil stadig blive afviklet som planlagt.