Lyt til artiklen

Ligesom for 35 år siden er det Michael Bundesen og Kim Larsen, der i denne uge kæmper om førstepladsen på den danske hitliste. Og hermed vender ikke alene 70er-musikken, men også den gamle kamp imellem giganterne Shu-bi-dua og Gasolin tilbage.

Kim Larsens ligger på førstepladen med sin anden solo-plade. Men den evigtunge christianshavner åndes i nakken af den nye boks 'Shu-bi- dua 1-9', som indeholder 'Shubbernes' første ni studiealbums.

Og Michael Bundesen er glædeligt overrasket.

Gamle rivaler

 - Selvfølgelig håber man på noget stort, når man går ud med et så stort projekt som denne boks. Men jeg havde ærligt talt ikke troet, at det ville gå så godt fra starten, siger Bundesen til B.T.

Men det flotte salg fra fortidens giganter overrasker ikke én af Danmarks førende musik-eksperter Hans Otto Bisgaard - manden, der også i 1970erne var helt tæt på begge grupper.

Hej, Elvis? - De skrev jo sange, der holder. De havde kvaliteter, der strækker sig langt ud over tid og sted. Det er flot, siger Bisgaard, der også så rivaliseringen på nært hold.

 - Det var jo ikke ligefrem kærlighed, der herskede imellem Gasolin og Shu-bi-dua. Og jeg ved, at specielt 'Gasserne' gjorde meget for pisse de andre af, griner Hans Otto Bisgaard.

Og dét kan Michael Bundesen snakke med om:

 - Vi var tilknyttet samme koncertarrangør (Knud Thorbjørnsen, red.). Men vi mødtes aldrig. Hos os blev Gasolin omtalt som 'de andre' - og omvendt. Og én af de få gange vi mødtes, gik Larsen bare op til bussen, hvor jeg og de andre fra Shu-bi-dua sad. Så sagde han Hej, Elvis. Det var det. Og det har vi grinet meget ad siden, siger Michael Bundesen.

Og Gasolins bassist Wili Jønsson bekræfter den venskabelige rivalisering.

 - Jeg kan huske, at vi nogle gange sagde til Knud Thorbjørnsen: Det nytter sgu ikke noget, at du både arbejder med os og 'de andre'. Han var selvfølgelig ligeglad. Og det hele var mest for sjov. Vi kendte dem ikke særligt godt, siger Jønsson.

Den omtalte hitliste offentliggøres i slutningen af næste uge.