Rasmus Seebachs himmelblå livslyst smitter. Og hver en sang på det nye album hitter.

Ja, man bliver helt poetisk af at lytte til Seebach Juniors nye album ’Ingen kan love dig i morgen’. Og allerede fra sang nummer ét, ’Sandstorm’ besvares det store spørgsmål ’kan han gøre det igen?’ med et stort rungende ’JA, HAN KAN’.

Ligesom sin far og ligesom Kim Larsen har Rasmus Seebach nemlig den der gyldne fornemmelse for den helt rigtige melodi, den helt rigtige tekst og så det arrangement, der både rammer hjerter og fødder.

Og sammenlignet med sine to første mega-sælgende album er Seebach 3 faktisk lidt bedre - utroligt, men sandt.

Sang til kæresten

Således er de Ibiza-agtige disko-daskere, der før godt kunne trække lidt ned på den samlede karakter, udeladt.

I stedet følger Rasmus alene dén rytme, som hans far tydeligvis var med til at plante i sønnens hjerte. Det svinger fra den mest tidløse og smittende pop over skøn gammeldags swing-rock og slutter af med nogle af de flotteste ballader, Rasmus nogensinde har skrevet.

Én af de stille, ’I min T-shirt’ er tydeligvis adresseret direkte til popmillionærens nye kæreste, Julie. Og der vil med garanti blive grædt mange misundelsens tårer i kongerigets pigeværelser, når Rasmus her bekender: ’Du er fejlfri, som du ligger der i min T-shirt’.

Fantastisk forbillede

Så tæt kommer ingen andre på Rasmus Seebach. Men mindre kan også gøre det. Og i sange som ’Tusinde farver’, ’En verden uden dig’ og albummets bedste, ’Ingen kan love dig i morgen’ blotter Rasmus igen sin

smukke og optimistiske sjæl på den mest pragtfulde manér.

Som ingen anden popstjerne tør Rasmus nemlig stille sig frem, som han er. Her er ingen fine følelser. Og når man så har mandens talent for komposition og skøn mundret tekst, så ender almindeligheder som ’Du ser så fandens fucking lækker ud’ som charmerende og slagkraftig poplyrik.

Men selvom man fornemme, at Rasmus nærmest flyver på popenglenes vinger, så ér der som altid også plads til de svære og tusmørke øjeblikke.

I ’Fri’ siger Rasmus således farvel til en nær ven. Men som altid vender han selv de svære stunder til øjeblikke, vi allesammen kan tage ved lære af. Og budskabet understreges af de simple og sande ord: ’Så blev mit hjerte delt i to, men du har endelig fået ro’.

Fars sang

Vi ved alle sammen, hvor Rasmus har talentet fra. Men for at sikre sig, at vi ikke glemmer det, afslutter den gavmilde og taknemmelige søn albummet med ’Du det dejligste’ - én af farmand, Tommy Seebachs mest helstøbte ballader.

Faderens ord ’..jeg si’r det kort som det var, du’ det dejligste jeg har’ falder helt naturligt i munden på sønnen. Vi andre forledes til at tro, at den slags pop er lige så let, som det lyder. Men tag endelig ikke fejl.

Det kræver himmelsk talent at få det til at lyde så helvedes let.

Rasmus Seebach, Ingen kan love dig i morgen, seks stjerner ud af seks