Lyt til artiklen
Før Yahya Hassan blev en af Danmarks store digter-kometer, forsøgte han sig som rapper i Aarhus.

TV2 Østjylland lavede i 2010 et indslag med den dengang 15-årige Yahya Hassan, der fortalte, hvordan rapmusikken hjalp ham væk fra en kriminel løbebane.

Yahya Hassan er opvokset i det hårde miljø i det vestlige Aarhus, og han blev tvangsfjernet på grund af kriminalitet og sendt fra institution til institution.

Men den unge Yahya Hassan skrev sig ud af kriminaliteten med tekster, der handlede om de følelser og aggressioner, som han havde indeni. Han blev tilknyttet Rap Akademiet i Aarhus V - et musikstudie, der hjælper og støtter unge med at udgive deres egen rapmusik.

Yahya Hassan fortalte fornylig ved et læserarrangement i Politikens Hus, at han begyndte at skrive digte, fordi han ikke var god nok til at lave rapmusik.

- Jeg skrev raptekster, indtil manden bag knapperne (mixerpulten) sagde: Det, du laver dér, det er sgu ikke rap-musik!

- Jeg havde også svært ved at kaste håndtegn, når jeg optrådte. Det gik sgu ikke, fortalte Yahya Hassan om, hvorfor han begyndte at skrive digte.

For to år siden - i november 2011 - udgav Yahya Hassan under navnet 'Natteravn' udspillet 'Halvkvalt' sammen med 'Helium' fra Rap Akademiet

Hør Yahya Hassans rapnummer i videoen her.