Sammen med Simon Kvamm er Peter Sommer i fuld gang med at skrive sange til det nyt album fra duoen 'De eneste to'.

Albummet er nok klar en gang til næste sen-sommer. Og inden da drager Peter og hans eget band på turné med egne sange - både gamle og nye.

For at få de gamle mere troubadour-agtige numre til at passe i et mere elektronisk univers, har Peter og kompagni omarrangeret bagkataloget.

Og her på falderebet til turnéen udkommer fire af de nye sange på en spritny ep 'Alt for dig'.

BT har snakket med Peter, der for tre måneder siden blev far igen. Og han glæder sig.

- Til koncerterne lavede vi radikalt om på de gamle sange og flækkede dem ind i vores nuværende lyd. Det var et forsøg på at forbinde den gamle troubadour med et nyere udtryk. Det er meget typisk for mig, at jeg gerne vil holde fast I at være troubadour, men samtidig sparke døren ind til og udfordre begrebet, siger Peter Sommer.

Med en ambition om at skubbe til sin indre troubadour flækkede Peter Sommer en række af sine klassiske numre ind nye klæder på sommerens tour. Og med fire friske DMA-nomineringer i baglommen udgiver han nu disse versioner på ny EP og drager på turné henover efteråret.

På såvel det seneste album som den seneste tour har Peter Sommer bevæget sig væk fra den akustiske guitar. I samarbejde med Stefan Kvamm har han i stedet fremmanet et elektronisk univers og samtidig fundet et dybere og mere naturligt leje til sin vokal. Den udvikling bliver nu dokumenteret med ep’en ‘Alt for dig’, hvor de kendte Sommer-sange ‘Valby Bakke’, ‘8660’ og ‘Rødt kort’ bliver præsenteret i nye versioner.

Nyd her én af Peter Sommers sange fra sommerens Smukfest i Skanderborg.