Madonna imponerer ikke med salgstallene fra sit nye album, MDNA
Madonna imponerer ikke med salgstallene fra sit nye album, MDNA Foto: Stephen Lovekin

Derfor nåede Madonnas nye album at blive nr. 1 på hitlisterne, inden det floppede totalt

Den efterhånden aldrende sangerinde Madonna er måske ved at synge på sidste vers. I hvert fald kommercielt.

54-årige Madonnas nye album MDNA, der udkom sidst i marts, solgte ekstremt godt den første uge, det var i salg. Bedre end noget andet album, faktisk, hvilket fik det til at stryge helt til top på de amerikanske hitlister.

Det overskred endda Lionel Richie's 'Tuskegee'-album, der ellers har været længe ventet, og hvor Richie er ledsaget af flere store amerikanske sangere, og vores egen Rasmus Seebach. Det skriver Forbes Magazine.

SE BILLEDERNE: MADONNAS MANGE MÆND

Den store succes fik Madonnas manager til at kalde hendes comeback-forsøg som vellykket. Men måske var han lidt for hurtigt ude.

Salget af MDNA er nemlig styrtdykket med hele 88 pct. efter de første par uger i butikkerne.

Grunden er, ifølge The Huffington Post, at sangerinden og hendes salgsteam har brugt "billige tricks". Ved at købe en billet til superstjernens kommende turné, fik fans også den nye cd med i købet. Eftersom Madonnas koncerter hurtigt bliver udsolgte, gik der ikke lang tid før popdronningen indtog førstepladsen på hitlisterne med flest solgte albums.

Madonna


Men nu er de fleste koncerter udsolgte, så nu sælger Madonna ikke nær så mange albums.

Flere amerikanske medier mener, at Madonna burde undskylde til Lionel Richie, som de mener er den retmæssige indehaver af førstepladsen.

Der er ingen tvivl om, ifølge amerikanske medier, at Madonna stadig kan sit kram, med mange udsolgte koncerter verden over det kommende års tid. Men hun mister musikbranchens respekt, ved at bruge taktik for at nå toppen.

Ifølge Forbes Magazine faldt Madonnas salgstal fra 379,000 albums den første uge, til blot 46,000 de efterfølgende uger. Salget fortsætter med at falde.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.