Rapperen og produceren Dr. Dre topper Forbes liste over musikbranchens bedste betalte. De fleste penge har han dog tjent på sine hovedtelefoner og ikke musikken.
Rapperen og produceren Dr. Dre topper Forbes liste over musikbranchens bedste betalte. De fleste penge har han dog tjent på sine hovedtelefoner og ikke musikken. Foto: ELSA

574 millioner kr. Så mange penge var den amerikanske rapper og producer Dr. Dre god for i 2012. Han er dermed den bedst betalte artist i musikbranchen i 2012 ifølge business-magasinet Forbes. 

Det er dog ikke kun musik og tunge beats, der har gjort Dr. Dre så velhavende i år. Det er hans hovedtelefoner ’Beats By Dre’, som er årsag til størstedelen af indtægter.

47-årige Dr. Dre, hvis borgerlige navn er André Romelle Young, var bl.a. med i den indflydelsesrige hip hop gruppe N.W.A (Niggaz Wit Attitudes) sammen med blandt andet Ice Cube. Dr. Dre har også startet pladeselskabet Aftermath Entertainment og startet Death Row Records, og desuden kendt for at have skabt artister som Eminem.

På top 10-listen er også det britiske boyband Take That. Gruppen, som fandt sammen igen i 2005, tjente 396 mio. kr. på otte koncerter på Wembley Stadium i sommer.

Forrige års bedst betalte musikere, U2 må i år tage til takke med en 4. på Forbes-listen. Det irske band tjente i 2012 447 mio. kr. På 2. pladsen ligger Roger Waters med 505 mio. kr. Han er bedst kendt for sin karriere i bandet Pink Floyd. Og det bare 18-årige teenageidol Justin Bieber er med på listen i år.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.