Lørdag slog årets Roskilde Festival op for dørene til campingpladsen. Titusindvis er festivalgængere stormede på de to campingområder Øst og Vest.

Det var i høj fart, med fuld oppakning, vilde råb, bajere, høj musik og under en næsten skyfri himmel.

På slaget 16.00 åbnede festivalens frivillige sluserne, og som en menneskelig bølge strømmede hovedsageligt unge feststemte mennesker ind på pladsen. Langt størstedelen havde ventet det meste af dagen, mens andre af de mellem 30.000-40.000 ventende gæster havde ventet helt op til 11 dage på at slå deres telt op på pladsen.

Øverst i artiklen kan du se, hvordan festivalpladsen i Øst tog sig ud, inden de mange tusinder af gæster strømmede ind, og hvordan den tog sig ud bare omkring en time senere - helt fyldt op med telte og gæster.

Som altid gælder indløbet om at sikre sig og sin lejr præcis den placering på campingområdet, som passer til den type festival, man ønsker. Mange af de helt unge kæmper eksempelvis om de bedste pladser i område L i Øst, hvor anlæg, bas og fest de næste mange dage kommer til at køre dag og nat - nærmest uden stop. Og derfor fyldes de mest attraktive pladser hurtigt op.

'Vi skal være fucked'

Bare få minutter efter strømmen af mennesker indtog marken udenfor Roskilde, var de første telte og pavilloner slået op. Og under ti minutter efter festivalens start var stort set hele området mellem parkeringspladsen i Øst og indgangen til festivalens næststørste scene, Arena, fyldt til randen med festparate, unge mennesker.

Det var dog langt fra alle, der havde travlt. Enkelte blev siddende tilbage i venteområdet, mens vennerne løb af sted. En af dem var 17-årige Elias Møller fra Birkerød.

Elias Møller på 17 fra Birkerød tog den knap så hårde tjans og ventede tilbage med lejrens oppakning. Vis mere

Med bagdelen plantet i campingstol og en kølig øl i hånden holdt han vagt over vennernes tasker, mens de var ude og slå lejr op.

»Gutterne er ude for at få en god placering, så de kan ikke have tingene med. Det er meget chill, så sidder jeg bare her og drikker nogle øl og kigger på damer. Vi skal ligge i L, det er mest fucked sted, og vi skal være fucked,« forklarede Elias Møller, der er på Roskilde Festival for første gang.

Øverst i artiklen kan du se, hvordan festivalpladsen i Øst tog sig ud, inden de mange tusinder af gæster strømmede ind, og hvordan den tog sig ud bare omkring en time senere - helt fyldt op med telte og gæster.