David Fjeldstrup har indspillet et album om sin barndoms religiøse hjernevask.
David Fjeldstrup har indspillet et album om sin barndoms religiøse hjernevask. Foto: Linda Henriksen

David Fjelstrups sange om at være fanget imellem himmel og jord gør godt i både ører og sjæl

Nogle gange kan den lidt skramlende idie-rocklyd godt virke påtaget. Men på trioen 'From Sarah's album debut 'Are We OK' stemmer lyd og indhold perfekt overens.

Forsanger, tekstforfatter og bandleder David Fjelstrup lukker nemlig en del af sin sjæls indhold ud i de ni sange, der udgør 'Are we OK'.

Som det kan læses i det vedhæftede interview, voksede David op i en religiøs kult. Og sangene er som ét langt opgør med den barn- og ungdom, der stadig får det til at bløde i sangerens sjæl.

Dét kunne der være kommet noget selvmedlidende klynkepop ud af. Men i stedet for at tude sig igennem opgøret med sekten og den svære overgang til selvstændig tænkning, vælger David og resten af bandet at fokusere på åndens styrke og musikens helende effekt.

Og resultatet er ikke alene overraskende iørefaldende men også sært smittende.

'Are we OK' er således ikke noget hyggeligt søndagsalbum, der fungerer perfekt som baggrund til fodbold-resultaterne på TV2.

De tyste sange kræver noget af lytteren. Der skal lyttes og måske endog tænkes. Men er man opgaven moden, er gevinsten også gavmild.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.