Jimmy Napes og Sam Smith (th) nyder deres Oscar. De vandt prisen for James Bond-sangen 'Writing's on the Wall' fra filmen  'Spectre'.
Jimmy Napes og Sam Smith (th) nyder deres Oscar. De vandt prisen for James Bond-sangen 'Writing's on the Wall' fra filmen  'Spectre'. Foto: FREDERIC J. BROWN

Sam Smith vandt natten til mandag den 29. februar dansk tid en Oscarstatuette for Best Original Song med nummeret 'Writing's on the Wall'. I sin takketale dedikerede han statuetten til LGBT (lesbiske, bøsser, biseksuelle, transseksuelle)-grupper verden over med følgende ord:

»Jeg læste en artikel, der sagde, at ingen åbenlyst homoseksuel mænd nogensinde har vundet en Oscar, og hvis dette er tilfældet, vil jeg gerne dedikere denne til LGBT-grupper rundt omkring i verden.«

Smith havde desværre ikke læst nok op på lektien, da Smith langtfra er den første homoseksuelle person, der vinder en Oscar-statuette. Både homoseksuelle skuespillere, manuskriptforfattere, instruktører og musikere, blandt andre Elton John, har tidligere vundet den gyldne statuette.

Smiths fejlagtige udtalelse skabte stort postyr på de sociale medier. Senere på Twitter svarede Smith tilbage på kritikken med følgende udtalelse:

»Det var ikke min mening at såre nogen. Jeg ville bare skabe opmærksomhed omkring alverdens LGBT-grupper, som jeg elsker.

Den homoseksuelle manuskriptforfatter Dustin Lance Black, som i 2009 vandt en Oscar for sit arbejde i forbindelse med filmen "Milk", var heller ikke helt enig med Smiths udtalelse. Black, som er forlovet med udspringeren Tom Daley, skrev følgende på Twitter:

»Du ved sikkert ikke, hvem jeg er. Men du skulle tage at holde op med at sms'e min forlovede.«

Sam Smith forstod spøgen. Og så glædede alle sig istedet over de nye og mere åbne tider

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.