Millioner af skrigende teenagetøser verden over kan ikke tage fejl. Canadiske Justin Bieber er en stjerne på linje med de allerstørste.

Biebers første single 'Baby' fra debutalbummet 'My World 2.0' er blevet set omkring en halv milliard gange og er dermed den mest spillede video på Youtube nogensinde.

Bieber tjekker babes


Han har 17 millioner fans på Facebook, og på Twitter fylder Justin Bieber alene tre procent af al kommunikation. Det skriver berlingske.dk.

Udsolgt på minutter

På fredag kommer den 17-årige popkomet til Danmark, hvor han skal spille i Herning. En koncert, der i øvrigt blev udsolgt på få minutter.

En uge senere er der filmpremiere på hyldestfilmen 'Never Say Never'. som Justin Biebers millioner af fans – de såkaldt 'Beliebers' – vil elske.

Justin Biebers karriere er ikke skabt af pladeselskaber og managere. Han er et idol skabt af de sociale medier.

Scorer højt

Hans mor lagde de første sange ud på Youtube, hvor flere og flere fik øjnene op for det lysende poptalent. Og Justin Bieber står selv for kontakten til de mange fans. Utrætteligt opdaterer han sin Twitter- og Facebook-profil til glæde for teenagepiger over hele verden, der kan føle sig tætte på deres store idol.

- De sociale medier har fundamentalt ændret vores måde at kommunikere på, de har ændret hastigheden, og de har givet brugerne en helt enestående indflydelse på, hvem de synes, der har noget at komme med og hvem, der ikke har. Justin Bieber scorer højt på alle parametre. Dét er forklaringen på hans øjeblikkelige succes, siger Kirsten Drotner, professor i Medievidenskab på Syddansk Universitet, til berlingske.dk.

Efter de danske fans i Herning vil piger skrige og dåne i Berlin, Sydney, Manila og en stribe andre storbyer verden over.