Roskilde Festival melder udsolgt af partout-billetter for sommerens 2020-udgave.

Det oplyser den på sin Facebook-side.

Salget af de 80.000 billetter er det hurtigste nogensinde i festivalens 50 år lange historie.

Hidtil var festivalens rekord for hurtigste salg i 1996. Her var der udsolgt fra den 29. april.

I 2019 meldte Roskilde Festival eksempelvis først udsolgt af partout-billetter i begyndelsen af maj.

Herefter gik der ikke mere end en måned, før samtlige billetter var meldt udsolgt.

'Det er fantastisk, at vi igen kan melde udsolgt til Roskilde Festival – og endda rekordhurtigt forud for nummer 50,' siger talskvinde for festivalen Christina Bilde i en pressemeddelelse.

'80.000 deltagere har valgt den fulde oplevelse med musik, kunst, aktivisme og fællesskab gennem otte dage til, og det betyder, at vi efter al forventning kan donere et millionbeløb til gode formål efter festivalen.'

Det er stadig muligt at købe billetter til de enkelte dage, de såkaldte 'endags-billetter'. Festivalen skriver, at den også forventer at få udsolgt her, men at det er ikke sket endnu.

En billet til hele festivalen koster 2250 kroner, mens en billet til en enkelt dag koster 1100 kroner.

Bedømt ud for festivalens kommentarspor på Facebook, så ser det ud til, at det hurtige billetsalg er kommet bag på flere brugere. I hvert fald er der flere, som skriver og søger en billet blandt dem, der måtte sidde inde med ekstra billetter i overskud.

Arkivfoto.
Arkivfoto. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Samtidig med at billetterne til det fulde program er udsolgt, og efterspørgslen på billetter formentlig fortsætter, advarer Roskilde Festival om, at der kan ske svindel med salg af billetterne, når de sælges fra uofficielle kanaler såsom Viagogo.

'Hvis billetter sjæles eller mistes, kan billetnumre gøres ugyldige. På denne måde kan svindlere forsøge at sælge billetter, som i virkeligheden er ugyldige,' skriver Roskilde Festival.

Torsdag i sidste uge præsenterede festivalen det endelige musikprogram. Ét af de helt store navne, der blev præsenteret her, var den 32-årig Kendrick Lamar. Derudover har festivalen også præsenteret verdensstjerner som Taylor Swift, The Strokes, Haim, Charli XCX, DaBaby og Tyler, the Creator.

Roskilde Festival 2020 varer i år fra lørdag den 27. juni til lørdag den 4. juli.