Sex, drugs and politics, lyder sloganet for Danmarks nye parti Nihilistisk Folkeparti.

Der er mange sære snegle på Roskilde Festival.

Der er dem, der tydeligvis tilbeder Mørhets Herre. Det er også dem, der prædiker afholdenhed over for alkohol og sex før ægteskabet.

Og så er der dem, der ikke tror på noget-som-helst – og som ryger og drikker for Jordens undergang.

På sommerens hidtil varmeste dag har de ikke-troende fra Nihilistisk Folkeparti valgt at tage på Roskilde Festival for at samle underskrifter ind, så de kan blive opstillingsberettiget til Folketinget.

-Skål for intet. Det bliver ikke bedre, lyder det gang på gang fra partisoldaterne, der gør sit til at leve op til parolen om sex, drugs and politics.

Formand for partiet er Mads – han er ikke til at misse, når man kommer gående på de støvede stier. Hans hanekam stritter op mod solen og er sammen med et kæmpe banner med til at vise, hvor nihilisterne hører til, ved Agora L på camping East.

Den ene dåseøl efter den anden bliver smidt i græsset til romaerne, der ivrigt samler pant-guldet op.

Når man er nihilist tror man på intet – alt er ligemeget – og derfor kan man ligeså godt drikke sig i jorden, mener de. Det nye parti har endnu ikke færdiggjort deres partiprogram, men alligevel lykkes det denne torsdag eftermidsag at få samlet nogle hundrede underskrifter sammen fra folk, der gerne vil være med til at sparke normerne hårdt over skinnebenet. Og de 1250 flyers lavet specifikt med henblik på festivalen er blevet delt ud.

- I morgen får vi nogle nye med Sex, drugs and politics-sloganet, forklarer en af bagmændene fra partiet.

Betjent er enig i ingenting
Da en flok betjente kommer gående forbi, stormer Formand Mads og et par stykker mere hen til dem i håbet om at få en ’strisser’ til at skrive under:

- Vi mener grundlæggende, at det er latterligt, at folk bekymrer sig om sortglaserede tage, samtale-køkkener og Vild med dans, når mennesket er kastet ind i et univers, hvor det eneste man er sikker på er, at man skal dø, forklarer Mads til de fire betjente.

Den ene nikker og siger:

- Enig, enig.

Bare det at få en reaktion fra betjenten spreder vild jubel i lejren, hvor en af metalstængerne til banneret knækker, da den varme sommervind får fat.

- Det ramte dem helt sikkert. De er strissere, så de ved jo godt, at det hele er meningsløst. De samler jo junkier op hele tiden, erklærer Mads, hvis erklærede mål er at komme i Københavns Borgerrepræsentation og om nogle år i Folketinget.

.

Sprut og øl
En ny kasse øl bliver hentet og kværnet igen - man kan også få sig en lunken Fernet Branka eller en lun vodka.

Da et par søde, rene piger kommer forbi og spørger, om nihilisterne ikke nok vil støtte kampen mod aids og købe en nål, flækker forsamlingen sammen af grin.

Lidt efter lykkes det Mads at låne en megafon i en nærliggende lejr, så den obligatoriske tale til folket kan blive holdt.

- Vi er alle nihilister – og vi vil gerne takke jer. For vores billetpriser kunne 65.000 børn være brødrfødt i fem år. Så SKÅL for de 65.000 børn, som vier ligeglade med, lyder formandens tale til de omkring 30 fremmødte støtter.

Partiets medlemmer er efterfølgende enige om, at formandens tale er ganske ligegyldig – helt efter partibogen.