Ikke mindst James Hetfields præstationer gør det værd at smide sig i sofaen med Quebec Magnetic i dvd-afspilleren.
Ikke mindst James Hetfields præstationer gør det værd at smide sig i sofaen med Quebec Magnetic i dvd-afspilleren. Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Ret beset kan jeg ikke fortænke Metallica-fans i at overveje, om man virkelig har brug for endnu en koncertfilm med Lars Ulrich og Co. – de har trods alt allerede udgivet fem officielle live-dvd’er.

Men der er faktisk en del gode grunde til at investere i ’Quebec Magnetic’. Dvd’en er optaget i den canadiske by 31. oktober og 1. november 2009 på Metallicas ’Death Magnetic Tour’ – et tordnende triumftog af en turné, som bl.a. bød på fire på hinanden følgende og forrygende koncerter i københavnske Forum i sommeren det år.

Og med en kliché, der er omtrent så forudsigelig som endnu et bankgebyr: ’Quebec Magnetic’ er formentlig det tætteste, du kommer på ’at være der selv’ – formidabelt filmet som den er af instruktøren Wayne Isham med et fornemt blik for detaljen både på scenen og blandt publikum.

Fuldt forståeligt i øvrigt, at Metallica har valgt Quebec-koncerterne til dvd’en, for disse fans er på og med, som var det den sidste aften i deres liv!

Det samme gælder så Metallica. De er simpelthen i storform.

Som så ofte nævnt er kvartetten fra San Francisco et af de få band, som med største selvfølgelighed kan spille i de store arenaer og i lighed med AC/DC få enhver i publikum til at føle, at Metallica er der netop for deres skyld. Den samhørighed med publikum er intet mindre end et imponerende skue. Ikke mindst frontmand James Hetfields evne til at få alle i publikum til at føle sig ikke blot velkomne, men som essentielle elementer i ’the Metallica experience’.

Potent perleparade
Nå, ja – og så er der jo lige den lille detalje, der hedder musikken. Den består af første aftens hele koncert med 18 numre og så yderligere otte bonusnumre fra den anden aften i Quebec. Og udvalget af sange er en potent perleparade af prægtig powerrock.

Fra en sjældenhed fra Metallicas helt tidlige dage som ’Phantom Lord’ via klassikerkavalkaden med eksempelvis ’The Four Horsemen’, ’Battery’, ’Enter Sandman’ og ’Welcome Home (Sanitarium)’ til otte sange fra ’Death Magnetic’, som her er sluppet helt ud af den spændetrøje, producer Rick Rubin lagde dem i på studieversionerne.

Alt sammen er fornemt spillet. Og man imponeres gang på gang og igen af førnævnte James Hetfield.

Det er tæt på utroligt, at han kan spille en så tight rytmeguitar, når han også skal fungere som sanger og indpisker i bandet. Men det kan han altså, og det er en fryd at opleve.

En oplagt julegave, hvis du har en Metallica-fan i omgangskredsen. Og hvem har ikke det efterhånden.

Merry Metallica alle sammen!

Metallica, Quebec Magnetic, Live-dvd (Quebec 2009)
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.