REUTERS/Robert Whitaker/Handout (ENTERTAINMENT)
REUTERS/Robert Whitaker/Handout (ENTERTAINMENT) Foto: HANDOUT

Masterbåndet, der fik en pladeselskabsmand til at sende The Beatles på gaden, sælges på en auktion i London. Mindstebud: 300.000 kr.

Historien om pladeselskabsmanden, der afviste The Beatles, er legendarisk.

I 1962 var gruppen stadig ukendt udenfor Liverpool. En London-pladedirektør afviste dem med ordene: 'den gruppe har ingen fremtid i showbusiness'. Guitar-grupper er 'på vej ud', sagde repræsentanten for Decca Records også.

Nu er masterbåndet, som blev præsenteret for den uheldige pladeselskabsmand, dukket ud af glemslens tåger.

Hans beslutning går i dag for at være en af ​​de mest fejlagtige nogensinde i musikhistorien.

Det menes, at Beatles' manager Brian Epstein gemte båndet efter afslaget. Han havde betalt indspilningerne af egen lomme. Senere da Beatles-toget begyndte at rulle hurtigt, gav han det til en ansat i gruppens pladeselskab EMI, som signede beatlerne kort efter Decca-manden vendte tommelfingeren nedad.

Den EMI-ansatte solgte båndet i 2002 til en samler af musik-memorabilia, en af ejerne af Hard Rock Café. Han vil nu sælge det på en auktion på tirsdag i London til minimum 300.000 kr.

Optagelsen er aldrig blevet officielt frigivet. Lydkvaliteten siges at være lige så god som i 1962.

Ifølge legenden flyttede The Beatles nytårsaften 1961 fra Liverpool til London for at prøve lykken.

Epstein valgte udvalgte 10 covernumre, som Beatles tidligere havde spillet i forskellige klubber, sammen med tre af deres egne sange.

Decca-direktør Dick Rowe var langt fra imponeret af båndet med numre som 'Money (That's What I Want)', 'Like Dreamers Do', 'Three Cool Cats', 'Take Care Of My Baby', 'Memphis' og 'Crying Waiting Hoping'.

Sammen med båndet følger et negativ af Paul McCartney, John Lennon, George Harrison og Pete Best (daværende trommeslager, red.), som de tog med til audition. Meningen var at bruge det som album-omslag, hvis de havde fået kontrakten.

Ted Owen fra auktionsbureauet Fame Bureau siger, at båndet aldrig blev officielt frigivet.

- Det er helt unikt, og lydkvaliteten er krystalklart, siger han.

I stedet for Beatles underskrev Decca Records en kontrakt med The Tremeloes, samme dag, som der var audition med The Beatles. Hvad der måske er mere interessant: Kort efter tegnede de en kontrakt med The Rolling Stones.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.