Bee Gees i storhedstiden. I dag er kun Barry Gibb (th) tilbage. Klik videre for at se Robin Gibbs usædvanlige familie.
Bee Gees i storhedstiden. I dag er kun Barry Gibb (th) tilbage. Klik videre for at se Robin Gibbs usædvanlige familie. Foto: Reuters

- Jeg er ikke og jeg har aldrig været ved dødens dør. Og jeg nyder hvert et sekund af mit liv. Sådan sagde Robin Gibb for bare to måneder siden. Søndag døde den 62-årige Bee Gees-legende omgivet af familien

Allerede da Robin Gibbs tvillingebror Maurice døde i 2003, talte alle om 'Bee Gees-forbandelsen' - musikkens version af Kennedy-forbandelsen.

Men efter to års succesfuld kamp imod en alvorlig kræftsygdom i både tyktarm og lever, troede 62-årige Robin Gibb for alvor, at han var i bedring og dermed havde besejret forbandelsen.

Og i førnævnte interview med den britiske avis The Sun sagde stjernen reflekterende:

- Nogle gange tror jeg, at der virkelig findes en form for karma-agtig pris for al vores succes i Bee Gees. Og min kræftsygdom ér måske dén pris, jeg personligt må betale.

robin

Da Robin Gibb gav interviewet 9. marts, var han i overraskende bedring.

Sammen med sønnen RJ Gibb glædede han sig til den første opførsel af deres klassiske far/søn-projekt 'The Titanic Requiem'.

Men inden den optimistisk poplegende kunne komme så langt, vendte sygdommen tilbage.

Først mistede han stemmen. I midten af maj mistede han bevidstheden. Og søndag mistede Robin Gibb så livet - 62 år gammel.

Hermed er kun én af de fire talentfulde Gibb-brødre tilbage.

Lillebror Andy Gibb (ikke medlem af Bee Gees) døde bare 30 år gammel i 1988. Robins tvillingebror Maurice døde i 2003. Og i dag sidder storebror Barry Gibb alene tilbage.

Således kan vi nu se tilbage på et liv, der var fyldt med drama, særprægede familieordninger, utroskab og tragedie men mest af alt musik, succes og ubetinget kærlighed.

Kæmpede for livet
Da Robin i 2009 blev overtalt til at lade sig undersøge, faldt den knusende diagnose: Fremskreden kræft i lever og endetarm. Først gik han helt i sort. Men snart blev sorgen vendt til vrede og kamplyst.

Han ringede til broderen Barry, der bor i Miami, USA. Han ringede også til deres mor Barbara og de to voksne børn fra første ægteskab Spencer og Melissa.

Alle rejste til England for at være ved deres fars, ægtemands og brors side. Og så begyndte kampen for livet og imod forbandelsen.

Under sin sygdom modtog Robin Gibb både stråle og kemo-behandling. Men konen Dwina sørgede også for en alternativ indfaldsvinkel med urtemedicin og meditation.

'Min kone er lesbisk'
Udover at være digter er Dwina Gibb nemlig også en såkaldt druide-præstinde - med dyb tro på sine keltiske jord-religiøse rødder.

Og dén detalje fører automatisk historien videre til Dwina og Robin Gibbs meget unikke forhold.

De blev gift i 1980. Og i et interview med chok-dj'en Howard Stern sagde Robin i 1999 således ligeud:

- Min kone er lesbisk. Og det tænder mig helt vildt.

Både Dwina og Robin fortalte, at de havde et helt specielt og pivåbent ægteskab.

Dét medførte bl.a. at Robin for et par år siden fik et barn med parrets 31-årige husholderske, Claire Yang.

Dwina var angiveligt ok med den lille familieforøgelse.

Men i et interview fra 2010 trak både Robin og Dwina lidt i land.

Således understregede Robin, at han (i modsætning til tidligere udtalelser) aldrig havde kigget på, mens konen havde sine lesbiske affærer.

Og Bee Gees-stjernen sagde:

- Vi er egentlig ret konservative - måske mere konservative end gennemsnittet. Vi hverken ryger alle drikker. Og som årene går, er det andre ting, der betyder noget.

Skændtes om penge
Og dét fører så automatisk historien tilbage til de vilde 60'ere, hvor Robin Gibb bestemt ikke var på vandvognen.

Efter hits som 'Massachusetts' og 'Gotta Get a Message To You' gik The Bee Gees således i opløsning.

Skænderier om penge og sangrettigheder førte til mislykkedes soloprojekter.

Robin Gibbs blev med sit massive misbrug anset for at være familiens sorte får. Nogle rygter vil vide, at han på et tidspunkt ligefrem blev umyndiggjort. Og det var først i 1971, at Bee Gees for alvor kom tilbage 'på vognen'.

Og det var Robin, der tog initiativet.

Således ringede han til brødrene, der i mellemtiden (og uden held) havde forsøgt sig med en to-mands version af Bee Gees.

Men nu lagde de forfængeligheden på hylden og stak igen deres kreative hoveder sammen.

Det førte i 1975 til hits som 'You Should Be Dancing' og 'Jive Talkin'. Og det helt store gennembrud kom i 1977, hvor Maurice, Barry og Robin ikke alene leverede soundtracket til filmen 'Saturday Night Fever' men også soundtracket til en hel generations ungdom.

Dengang var kloden opdelt i to lige store grupper: dem, der elskede disko og dem, der hadede disko.

Den sidstnævnte gruppe mødtes ligefrem til gigantiske disko-plade-afbrændinger. Men hadet til diskobølgen var ikke alene malplaceret. På mange måder kom Bee Gees også i skidt selskab.

Uafhængig af diverse modefænomener har Gibb-brødrene nemlig altid leveret musik, der kvalitativt kan måle sig med både The Beatles, The Carpenters og Michael Jackson.

De har solgt over 200 millioner album. Og uanset, hvad der skete i privatlivet, vil evigt grønne sange som 'How Deep is Your Love', 'You Win Again', 'How Can You Mend a Broken Heart' og 'Tragedy' altid få selv de mest sejlivede døgnfluer til at blegne.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.