Søndag aften var BT inviteret til MTV Europe Music Award i London. Det blev desværre aldrig den helt store oplevelse. Men terrorsikkerheden var der heldigvis styr på.

Jeg havde oprigtig talt glædet mig.

Søndag aften blev der afholdt MTV Europe Music Award i London – et af verdens største musikshows - og MTV havde spurgt, om jeg ville med derover, se showet ved det legendariske Wembley stadion og interviewe stjernerne på den røde løber.

Selvfølgelig ville jeg det. Der var mulighed for taletid med nogle af verdens største, musikalske navne, og derudover siger man ikke nej til en betalt weekend i den britiske hovedstad.

Det endte desværre med at blive lidt af en fuser.

Lørdag middag steg jeg ombord på flyet fra Københavns lufthavn og checkede tre timer senere ind på det luksuriøse højhus-hotel Pullman ved Kings Cross station. Jeg fik udleveret en sort MTV-jakke og en lille ’goodie bag’ bestående af noget chokolade,  mintpasteller og et gin og tonic-sæt af MTVs venlige check-in-folk og fulgtes derefter med en venlig, svensk MTV-kommunikationsmedarbejder hen til Trafalgar Square, hvor U2 og den fransk super-dj David Guetta skulle holde forfest om aftenen, før det rigtige show om søndagen.

U2 Vis mere

Så langt så godt. Udendørskoncerten var på trods af nogle emsige sikkerhedsvagter, der konstant skubbede publikum frem og tilbage ret fed. Bono, der synger ’Sunday Bloody Sunday’ under åben himmel, mens krigs-helten Lord Nelson kigger med oppefra. Så bliver det ikke mere britisk

Søndag eftermiddag var det tid til hovedattraktionen. På grund af terrorfrygt var en stor del af området omkring Wembley stadion meget fornuftigt blevet lukket af for trafik. I stedet blev vi kørt i busser helt ind til området og ført igennem en metaldetektor, før vi placerede os ved den røde løber.

Liam Payne Vis mere

Her herskede kaos. MTV havde placeret en masse mennesker til at agere skrigende fans, når stjernerne ankom til showet. Når kameraerne var slukkede stod folk og gloede ned i deres telefoner, men så snart en producer råbte, at nu skulle der skriges, hoppede zombie-fansene af begejstring, over hvem der nu lige kom forbi.

Der var journalister fra hele verden. Jeg havde som lille dansk medie fået plads i bunden ved siden af to svenskere.

Superstjerner som Eminem og U2 stod på gæstelisten, men de valgte at springe over den røde løber. Det samme gjorde flere af de mellemstore navne, så udvalget for de opstillede journalister og påtagede skrigende fans bestod hovedsageligt af britiske realitystjerner og lokale såkaldte ’It’-girls.

Liam Payne fra det nu opløste boyband One Direction ankom som en af de første. Han havde imidlertid ikke tid til at snakke med fans eller journalister og nøjedes derfor med at tale med et par udvalgte MTV-folk.

Det samme gjaldt for den canadiske verdensstjerne Shawn Mendes. Han tog et par selfies med de opstillede fans, men sprang elegant pressen over. Og sådan fortsatte det.

Travis Scott Vis mere

Ligesom den danske rapper Gilli lørdag til årets Danish Music Awards fortalte Ekstra Bladet, at han ikke kan lide medierne og derfor ikke gider snakke med dem, oplevede man en stærk modvilje på den røde løber i London. Tydeligst kom det til udtryk, da den hypede, amerikanske rapper Travis Scott nærmest spurtede forbi fans og journalister, mens han holdt blikket stift ned i gulvet.

De to svenske journalister ved siden af mig var hovedsageligt kommet for at tale med deres succesfulde landsmand, popsangerinden Zara Larsson, men også hun havde kun tid til at tale med de lokale MTV-folk. Så var der pludselig rigtig langt hjem for de to svenske journalister.

Selve showet blev desværre også en skuffelse. Da Eminem gik i gang på scenen, stod vi en stor flok udenfor og blev nægtet adgang før næste reklamepause. Og dem var der mange af.

TV-shows har aldrig været for publikum, men for folk hjemme i stuerne, og det kunne i høj grad mærkes.

Hvert femte minut stoppede showet til fordel for en reklame for julefilmen – og medsponsor af showet – ’Daddy’s Home 2’, når en af kunstnerne blev interviewet af værten, havde man glemt at tænde storskærmene, så ingen i salen anede, hvad der foregik og sceneudsmykningen bestod af kæmpe søjler, der konstant spærrede udsynet for halvdelen af publikum.

Aftenens vært Rita Ora. Vis mere

Eminem Vis mere

Eminem vandt prisen som 'bedste rapper' til trods for, at han først i sidste uge vendte tilbage med ny musik efter fire års pause. Det var han lidt overrasket over, men da priserne blev afgjort via brugerafstemning, fik han bekræftet at fanbasen stadig er intakt.

Mandag middag fløj jeg hjem til København. Næste år afholdes showet i Spanien.

Zara Larsson. Vis mere

Shawn Mendes Vis mere