Et af verdens mest populære band annoncerede søndag en stærk nyhed til deres millioner af fans.

Red Hot Chili Peppers kunne nemlig afsløre, at de har fået deres legendariske guitarist John Frusciante tilbage i bandet, som han har forladt flere gange, senest i 2008.

Frusciante er anerkendt som bandets nok bedste sangskriver og spillede en stor rolle i to af deres mest anmelderroste og bedst sælgende album til dato, 'Blood Sugar Sex Magik' og 'Stadium Arcadium'.

Samtidig bliver der taget afsked med Josh Klinghoffer, som længe har været tilknyttet bandet og overtog John Frusciantes plads, da denne ikke ønskede at komme tilbage ved bandets gendannelse.

Red Hot Chili Peppers har arbejdet på et nyt album siden 2018, og det var meningen, at det skulle udkomme i år. Men med to uger tilbage af året og Frusciantes tilbagevenden er der lagt op til, at albummet skal tages op til revision, og derfor kan udgivelsen ligge et stykke ude i fremtiden.

Nyheden har fået fans til at gå amok på sociale medier, og de kendte deltager også i festen. Blandt andre skuespilleren Christina Applegate, som på Twitter skriver:

'John, velkommen tilbage, du er så gådefuld. Wow, jeg kan ikke vente med at se alle jer drenge samlet igen.'

John Frusciante har tidligere haft store problemer med stoffer og måtte forlade bandet fra 1992 til 1997 for at få styr på sine dæmoner. Det er heldigvis lykkedes, og ligesom forsanger Anthony Kiedis, der har fortalt åbent om sit heroinmisbrug, er han clean nu.