Rasmus Paludan er blevet sigtet for forsøg på vold.

»Jeg kan bekræfte, at han er sigtet for forsøg på vold og har været inde til afhøring. Mere kan jeg ikke sige,« fortæller Torben Jakobsen, der er vagtchef ved Fyns Politi, til Ritzau.

Formanden for partiet Stram Kurs har demonstreret ved Langelandsfestivalen, efter han blev nægtet at komme ind af hensyn til de andre gæster til stede.

Rasmus Paludan havde ellers købt billet til Langelandsfestivalen, men han og nogle venner blev nægtet adgang, da de dukkede op.

I en youtube-livesteaming, som partiet Stram Kurs har lagt op, kunne man tidligere på aftenen se, da politiet sigtede partiformanden.

Selv siger Rasmus Paludan, at sigtelsen er helt hen i vejret, og han er ked af, at han er blevet beskyldt for sådan noget.

»Det er vigtigt at understrege, at der ikke er nogen, der mener, jeg har begået vold. Sigtelsen lyder på forsøg på vold,« siger han og fortsætter:

»Men dernæst vil jeg også sige, at jeg aldrig har gjort noget lignende. Jeg holdt i kø, og så kommer der en vagt hen imod bilen, og så stopper jeg. Og da han så går igen, så kører jeg videre.«

Oprindeligt var det meningen, at Rasmus Paludan ville have deltaget som almindelig gæst på festivalen, men Allan K. Pedersen, som er direktør for festivalen, mente, at partiformandens tilstedeværelse kunne udgøre en risiko for de andre besøgende.

Overfor B.T. nægtede festivalens direktør og ejer, at det skulle have noget med sagen at gøre, hvilke politiske holdninger, Paludan har.

»Det er overhovedet ikke en politisk beslutning. Det kan vi slet ikke tillade os,« udtalte Allan K. Pedersen. Han sagde til B.T. at de afgør sagerne fra gang til gang, og da det er et privat forehavende, beslutter de, hvem der bliver lukket ind.

Efter sagen har været ude i medierne og har fået meget opmærksomhed på sociale medier, er der folk, der viser deres støtte til Paludan ved at gå på anmelder-hjemmesiden Trustpilot og give festivalen dårlige anmeldelser. Der er sågar startet en mindre krig på stjerner, hvor folk, der er tilhængere af udelukkelsen giver fem stjerner, og Paludan-støttere giver én stjerne.