Rabalderstræde ... er en baggård på Vesterbro. I hvert fald her, onsdag aften.

For første gang i 20 år har det gamle Gasolin-ikon Franz Beckerlee fundet sin gamle Gibson Les Paul Custom fra 1956 frem.

Det er den, der larmer løs på blandt andet ’Rabalderstræde’. Så er den både nostalgiske og - for nogle - livsdefinerende tone ligesom slået an. Ikke bare hos guitarnørder.

Det er lykkedes to unge, fremstormende guitarister at lokke ikke bare Beckerlee, men ni andre mere aktive danske guitarkoryfæer som Tim Christensen og Jacob Binzer og (amerikanske) Billy Cross til at trykke spaden af. Endda på ét og samme nummer. ’Hero Of Mine’ er titlen. 10 minutters larmende guitartråd. Nummeret optræder på albummet 'Electric Guitars'.

Onsdag aften blev det fejret med en lille middag i Medley studiet på Vesterbrogade. Som oven i købet er det sidste sted, Beckerlee har arbejdet aktivt som pladeproducer. Nemlig på Kim Larsens kæmpehit ’Midt om natten’ fra 1984

- Vi gør det som en hyldest til vores helte, siger den ene idémand, Søren Andersen til BT.

- Jeg må indrømme, at jeg ikke troede på det. Men Mika (Vandborg, kendt fra Loveshop og Gnags) blev ved med at insistere. Først fik vi Poul Halberg og Jacob Binzer med, så fulgte Tim Christensen. Til sidst tog vi os sammen og ringede til Franz, siger Søren Andersen. Mika Vandborg uddyber:

- De er jo alle sammen vores helte. Da jeg hørte ’Rabalderstræde’ første gang, vidste jeg, at jeg skulle være guitarist. Jeg kunne sige det samme om første gang, jeg hørte Poul Halbergs ’Magi i luften’. Det er helt vildt, dét her.

Egentlig havde Beckerlee ikke den store lyst til at være med.

- Selvfølgelig havde jeg store betænkeligheder. Jeg har ikke haft guitaren fremme i 12 år. I 2000 var jeg med på en studiesession. Men de unge mænd blev ved med at insistere. Men jeg advarede dem om, at der kun var ti minutter at tage af. Mine fingre er bløde som barnenumser i dag. De kan kun holde til ti minutter, siger Beckerlee til BT.

I dag ernærer han sig som kunstmaler. Der var stemning af både ærefrygt og røverhistorier i studiet. Syv af heltene var til stede. Uffe Steen, Mikkel Nordsø og Tim Christensen var forhindret.

Som guitaristen Per Møller sagde, ’Gu’ ved, om Franz kan huske at mit band Liza varmede op for Gasolin for 40 år siden’.

Det kunne han. Han kunne endda huske, at han havde anbefalet dem at synge på dansk. Ligesom Kim.

Hvordan synes du det lyder, spurgte vi Beckerlee, da ’Hero Of Mine’ var blevet afspillet.

- Det lød som ti guitarister til audition for Michael Jackson. Men så gik han hen og døde, sagde Beckerlee med et grin.

’Hero Of Mine’ kan høres på albummet ’Electric Guitars’.

De ti guitarister på 'Hero Of Mine' er:

Tim Christensen. Mikkel Nordsø. Jacob Binzer. Per Møller. Poul Halberg. Uffe Steen. Billy Cross. Jens Runge. Aske Jacoby og Franz Beckerlee.