Den føderale anklagemyndighed i New York har fredag eftermiddag dansk tid offentliggjort anklagerne mod den amerikanske r&b-sanger R. Kelly.

Anklageskriftet, der omtaler i alt fem punkter fordelt over 18 sider, omfatter blandt andet seksuelle overgreb, kidnapning og afpresning.

Tidligere fredag dansk tid rejste den føderale anklagemyndighed i Illinois ligeledes titaler mod sangeren. Anklageskriftet, der indeholder 13 punkter - heriblandt forhold om børneporno - er endnu ikke offentliggjort.

Ikke desto mindre ledte anklageskriftet til, at R. Kelly blev anholdt, mens han var ved at lufte sin hund i Chicago.

De mange anklager mod den Grammy-vindende sanger omhandler forhold, der har fundet sted over de seneste 20 år.

I anklageskriftet fra New York, som er offentligt tilgængeligt, bliver det blandt andet beskrevet, hvordan R. Kelly og hans følge har haft en ordning, hvor de til blandt andet koncerter rekrutterede mindreårige piger, som de har forgrebet sig på seksuelt.

Der bliver ligeledes beskrevet forhold, hvor unge kvinder og piger er blevet holdt fanget i lukkede rum og bedt om at kalde R. Kelly for 'daddy'.

Selvom flere af forholdene i det offentliggjorte anklageskrift også omhandler andre personer end sangeren, er det kun R. Kelly, der er tiltalt.

Ifølge R. Kellys advokat, Steve Greenberg, er de føderale anklager næsten identiske med dem, der tidligere er blevet rejst mod R. Kelly på delstatsniveau.

'(...) Det er forhold, han tidligere er blevet frifundet for. De fleste af dem - hvis ikke alle - er årtier gamle,' lyder det i en skriftlig udtalelse fra advokaten, der desuden understreger, at hans klient nægter sig skyldig.

'Han har allerede samlet et hold af fremragende føderale forsvarere. Han og advokaterne ser frem til retssagen, hvor sandheden kommer frem, og han får retfærdighed, efter alle de anklager folk har rejst på baggrund af personlige agendaer,' lyder det i udtalelsen, der bliver afsluttet som følger:

'Vigtigst af alt: Han glæder sig til at få lov til at lave mere vidunderlig musik og til at vende tilbage til de utallige fans, der tror på ham.'