»Det er måske lidt fjollet, at man skal ud og købe en taske for at komme til koncert. Jeg føler mig en smule udstillet ved sådan nogle gennemsigte tasker, så alle kan se, hvad jeg har i tasken.«

Sådan siger Laura Sand, 21, og Amalie Russel, 20, to af de fans, der tirsdag er mødt op til Ariana Grandes koncert i Royal Arena, København.

Til verdensstjernens popkoncert er det nemlig ikke tilladt at have sin almindelige taske med uanset størrelse - i stedet tvinges man til at medbringe en hundrede procent gennemsigtig taske eller plastikpose. Ellers bliver man ikke lukket ind.

Og det krav deler vandene på pladsen foran arenaen, hvor alt fra improviserede tasker af fryseposer til en gennemsigtig taske fra Ariana Grandes officielle kollektion af koncert-merchandice hænger på skuldrene af de mange primært kvindelige unge fans.

En officiel Ariana Grande-bæltetaske og én almindelig plastiktaske fra gemmerne.
En officiel Ariana Grande-bæltetaske og én almindelig plastiktaske fra gemmerne.
Vis mere

»Det gør det lidt besværligt, at man skal ud og købe en ny, men det er egentlig også fedt nok. Jeg har ikke noget imod det - jeg elsker taskerne, de er megaseje,« siger Bianca Jacobsen, 25, Julie Larsen, 19, og Simone Klingstrup, 18, og viser tre ens tasker med Ariana Grandes albumtitel 'Thank U, Next' påtrykt.

Netop derfor påpeger andre i køen, at man kunne mistænke Ariana Grande for at lave forbuddet for profittens skyld, så hun selv kan sælge nogle tasker.

På sin hjemmeside såvel som hos H&M har man nemlig kunnet købe både bæltetasker, skuldertasker og håndtasker i gennemsigtigt plastik med nogle af Ariana Grandes sangtitler.

Ariana Grande har dog selv forklaret forbuddet med, at det skyldes øget sikkerhed efter den 26-årige sangerindes skæbnesvangre koncert på Manchester Arena for to år siden.

To kvinder får varmen efter at være blevet evakueret fra Manchester Arena efter Ariana Grande-koncerten og terrorangrebet i maj 2017.
To kvinder får varmen efter at være blevet evakueret fra Manchester Arena efter Ariana Grande-koncerten og terrorangrebet i maj 2017. Foto: Andrew Yates
Vis mere

Her dræbte en selvmordsbomber sig selv og 22 fans, mens 139 blev såret. Over halvdelen af terrorangrebets ofre var børn.

Beslutningen om gennemsigtige tasker gælder for samtlige koncerter på Ariana Grandes 'Sweetener World Tour'.

'Vi sender snart emails ud til jer, hvor vi opfordrer til, at I køber gennemsigtige tasker til at tage dine ting med ind på koncertstedet, for sikkerheden kommer til at være meget præcis og gå meget glat, men den vil også være meget striks', skrev hun blandt andet på Instagram forude for turneen.

Og B.T. får selv syn for sagen, da to svenske piger bliver afvist i indgangen til Royal Arena, da de bærer brunde skuldertasker i læder.

De forsøger at vise vagterne indholdet af de to små håndtasker, men intet hjælper, og de må ud af den lange kø og ned til nogle opbevaringsskabe ved en anden indgang.

Til gengæld oplever B.T.s udsendte ikke selv, at indholdet af hendes gennemsigtige taske bliver tjekket og får så let som ingenting sin computer gennem sikkerhedskontrollen.

De fans som B.T. møder inden koncerten mener da heller ikke, at den strikse taskepolitik nødvendigvis får dem til at føle sig mere sikre på en aften som i aften.

»Jeg synes det er helt okay, når der var en bombe ved den anden koncert. Jeg er en lillebitte smule nervøs, men jeg var til Katy Perry for to år siden, og der var dte helt fint, så jeg tror ikke, der kommer til at ske noget,« siger siger 15-årige Theresa Kristensen.