Bibelen og koranen indsmurt i blod, nøgne, arabiske kvinder, der brænder et IS-flag og en stærkt seksuel tekst.

Der er lagt i ovnen tll at træde over en tå eller to i rapperen Nikolines nye musikvideo 'Sut min klit'. Den kan ses herover, og vi skal advare om, at der indgår sexscener, der kan virke anstødelige på nogle.

Kunstneren blev landskendt i fjor, da hun ifølge flere politikere simulerede drab på danske toppolitikere i en video og efterfølgende blev skarpt kritiseret af Dansk Folkeparti, der ville have politiet på sagen.

Denne gang er det religion og kønsforskrækkelse der står for skud, og hun har fået celebert selskab i skikkelse af filmproducenten Peter Aalbæk 'Ålen' Jensen, eksmodellen Oliver Bjerrehuus og den bioaktuelle komikerduo Ditte & Louise.

»Sangen og videoen er et opgør med sexisme, og alle medvirkende er aktivister - med forskellige udgangspunkter, naturligvis,« siger Nikoline til B.T.

Peter Aalbæk var sidste år ramt af en skandale, da tidligere praktikanter på hans produktionsselskab Zentropa afslørede, at han havde krænket dem ved blandt andet at stikke en mikrofon op under kjolen på en kvindelig ansat. I 'Sut min klit' gør han det samme på Nikoline.

»Det er en ironisering over Zentropa-skandalen, men det er dobbeltsidet, for jeg sætter ham også på plads i videoen. Det er et opgør med tidsånden og en opfordring til folk om at sige til og fra, som de har lyst til,« siger rapperen.

»På samme måde ser man Ditte og Louise i T-shirts med teksten 'Bollede ham i går', som er en reference til Suspekt-sangen 'Sut den op fra slap'. Det er et 'fuck dig, sexisme er latterligt, lad os afskaffe det',« siger hun.

Musikvideoen er stærkt humoristisk, men budskabet er alvorligt ment, siger Nikoline, som selv har produceret og instrueret den.

»Vi lever i 2018, men kvinders nøgenhed censureres stadig i medierne og det offentlige rum - selv amning. Det er, som om kvindekroppen kun kan ses som noget seksuelt, og det må vi blive ved med at sige fra over for.«

»Det er også en alvorlig sag at stå med bibelen og koranen indsmurt i blod, men det er for at signalere, at begge bøger er lige slemme. Det er jo bare et faktum,« siger Nikoline.

Videoen til 'Sut min klit' kan ses over artiklen.